10 od najboljih načina da ostanete budni na poslu kada je "umoran" preko vikenda

Zdravlje I Medicinska Video: Apertura Del Terzo Occhio E Riattivazione Della Ghiandola Pineale - Daniele Penna - Digressione 7 (Jun 2019).

Anonim

Tokom vikenda, svi se bave različitim zanimanjima koja se odmara, i koji - radi. Naravno, ovaj praznik je primarno povezan sa čišćenjem kuće, putovanja u zemlji i oranje vrta, pranje rublja, glačanje, šoping i tržišta.

Ali šta ako vikenda jako umoran i ne mogu podesiti na posao? Stručnjaci predložio deset savjeta koji će efikasno pomoći u borbi protiv umora i pospanosti na radnom mjestu:

1. voda, pri čemu je potrebno ne samo da piju u velikim količinama, ali da ga operem. Na primjer, za stolom ispred kompjutera na poslu, vi smatrate da je oko tyknete nos u tastaturu, a zatim ustane i ode oprati u hladnoj vodi, popijte čašu čiste vode - vedrine će odmah.

2. break mora izaći na svjež zrak, pun kisika do mozga. Naravno, vrijeme u Ukrajini je potpuno stara, nema sunca, ali nakon što je kiša zrak je svjež i čist. Ako ne možete napustiti posao, a zatim prozore širom otvoren da pusti u zrak i provetrite području.

3. Stand up ili sjesti i postrybayte nekoliko puta na stolicu i vratiti u stojećem položaju, ove vježbe će vas brzo dovesti u osjećaj.

4. Jedite kiselo voće ili bilo svježe povrće, šaku grožđa ili zelene salate. Lako hrane ne dozvoljava da potone u stanje apatije, ali teške, masne hrane u velikim količinama utiče na tijelo u obrnutom redoslijedu, što čini osoba osjećati umorno i pospan.

5. Uvijek uzeti naranče posao ili limun jednom početi da zadremam, samo smanjiti komad voća i udisati njegovu aromu, a zatim pojede parče. Oni pomažu da se brzo probuditi.

6. Ako imate priliku i dalje na spavanje, dok je sjedio, a zatim spavaju na zdravlje, samo 15 minuta će biti dovoljno. Buđenje, popiti šalicu kave, a sada spavaš do večeri jednostavno ne želim.

7. Razgovarajte sa kolegama pozvati porodicu i razgovarati s njima. Još bolje posmiytesya iz srca, samo nekoliko zabava i stvarno smiješno šale nadahnuti u vama radost.

8. Za dopunu - snack. Najbolje jesti orasi, sadrže sve esencijalne vitamine i minerale koji ispunjavaju balans energije u tijelu.

9. Uzmite težak mentalni rad, pogotovo ako je vaša dužnost. Zavantazhytesya rad i nikada neće spavati.

10. Ako je situacija prilično napeta lik ušao, a zatim se okrene s posla, pomaknite kako na stolu i oko stola.

10 od najboljih načina da ostanete budni na poslu kada je "umoran" preko vikenda
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti