3 pomoći za proizvod daje snagu i sjaj kose

Zdravlje I Medicinska Video: Jednostavne Frizure Za Svaki Dan + Giveaway | Mashin'Thebeauty (Marš 2019).

Anonim

1) Orašasti plodovi i sjemenke. Brazilski orasi su jedan od najboljih prirodnih izvora selena, što je važan mineral za zdravlje vlasišta. Jedan dio oraha sadrže alfa-linolenske kiseline, omega kiseline i pozitivno utjecati na stanje kose. Odličan izvor cinka su indijski orah, pecans i badema. Nedostatak cinka može uzrokovati gubitak kose, tako da ne zaboravite da redovno napuniti svoje rezerve u organizmu.

2) Zamijeniti kobasica i Lean fileta za perad. Piletina i puretina su vrlo dobri za zdravu kosu, jer sadrži visoke kvalitete proteina - jedan od ključnih komponenti jake i zdrave kose popunjena. Bez adekvatne proteina prihoda ili njegov nedostatak ćete imati slab lomljive kose, a nedostatak duboke proteina može čak dovesti do gubitka boje kose - kažu nutricionisti.

3) Napomena jaja! Kada je u pitanju zdrava kosa, nije bitno da li želite vijak jaja, zaključan ili pržena jaja. U svakom slučaju, jaje je jedan od najboljih izvora proteina koji se može naći samo na planeti. Oni su također bogate biotina i vitamina B12.

3 pomoći za proizvod daje snagu i sjaj kose
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti