5 cposob riješi loš zadah

Zdravlje I Medicinska Video: 5 Minuta Za Zube - Neprijatan Zadah-Halitosis (Marš 2019).

Anonim

Niko ne voli kada se govori sa svojim ustima neugodan miris - tako da možete stvoriti vrlo neugodan prvi utisak. Ali tu je dobra vijest: postoji nekoliko jednostavnih načina da riješi.

U većini slučajeva loš zadah - gas proizvode kolonije bakterija u ustima, na desni, zube i jezik. Mnogi od tih plinova koji sadrže sumpor, što im daje neprijatan miris.

Jednostavan i očigledan način da se osloboditi ovog problema - operi zube i koristite zubni konac su pogodne za ovu svrhu strugač jezika.

Ali postoje pet vrlo efikasne načine za rješavanje ovog problema:

1. Posjetite svog stomatologa

Stomatolog London Chetan Keyher smatra da je konstanta zadah najbolje je da se odnosi na zubara. Neke vrste bakterija mogu akumulirati na zubima u prekomjerne količine za formiranje ulkus, ali profesionalni da ih ukloniti.

Ove rane može napraviti zubi krhki - u zubima pukotina i dolazi iz usta miris.

Pogledajte i: Kako ustranyt miris iso PTA

Miris može doći sa najviše pukotine i trule zube, tako da je važno da se isključe ove mogućnosti.

2. Provjerite nos

Još jedan od glavnih uzroka lošeg zadaha je dodjela nosne prolaze. Loše proizvode infekcija ili bakterije u nosu ili paranazalnih sinusa.

Riješiti problem pomoću nazalnog slane navodnjavanje. Ako se problem i dalje postoji nakon toga, trebalo bi da posjetite Laura.

3. Osigurači u krajnika

Krajnici - kuglice od limfnog tkiva u stražnjem dijelu grla - nije sasvim glatko i okruglo kao lizalicu. Umjesto toga, oni su poput suhih šljiva, i oni također mogu akumulirati bakterija.

Ako krajnici akumulira previše bakterija i krhotina koje mogu proizvesti džemovi, ponekad vrlo neugodan miris. Međutim, utikači može se ukloniti pomoću uređaja pod nazivom "Waterpik", koji vpryskuye u amigdale vode pod pritiskom.

Međutim, ako osoba krajnici su dovoljno velike, čep može da ih formiraju kontinuirano, a onda razmišljati o njihovo otklanjanje.

4. Monitor ishranu

Namirnice kao što su luk i češnjak mogu uzrokovati loš dah, i to ne samo zato što je ustima ostaje prikupljenih od njih. Ako, na primjer, s češnjakom kemikalija iz hrane vari krvnih zrnaca i proći kroz pluća.

Dakle, loš zadah ima, a ne samo usta. U ovom slučaju, nema drugog izbora nego da koriste freshing disanja ili ispiranje usta.

5. Provjerite želudac okrenuo doktora

Ako nijedan od navedenih metoda ne rade, a dah ne nestane, onda je bolje da se obratite lekaru. U nekim slučajevima, uzrok mirisa može biti stomačnih problema.

Želudac može uzrokovati loš dah zbog žgaravicu - stanje u kojem kiseline i drugih sadržaja želuca došao kroz jednjak. To može biti tretirana s antacidima i drugih lijekova.

5 cposob riješi loš zadah
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti