7 savjeta za zdravlje uha

Zdravlje I Medicinska Video: 3 Snacky Do Školy | Lucy (Juli 2019).

Anonim

Postoji nekoliko uzroka uha bolesti, kao što su ljubav glasne muzike i letova u pratnji razlike u pritisku. Kako ostati zdrav uši?

Svi znamo koliko je plivanje može utjecati na zdravlje organa sluha. Međutim, pored toga, postoji nekoliko razloga za pojavu uho bolesti, na primjer, vole da slušaju glasnu muziku preko slušalica i letova u pratnji razlike u pritisku. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći održavanje zdravlja organa sluha ne samo ljeti, ali tijekom cijele godine.

Savjet broj 1: Ne slušajte muziku nadhuchnoho

Kao rezultat istraživanja školskog uzrasta starijih otkrila da je 28% od njih su primorani da povećaju zvuk dok gledate TV da ga udobno čuti. Približno isti broj djece (29%) redovito traži sagovornika da je on rekao, koristeći riječi "i" i "da". A manji, ali još uvijek vrlo značajan dio (17%) redovito čuje šum ili zujanje u ušima.

Do sada, svi ti simptomi su uočene kod starijih ljudi. Međutim, u posljednjih nekoliko godina problem znatno "mlađi".

Slušanje muzike preko slušalica dovodi do direktnog uticaja usmjerene zvučnih talasa u unutrašnjem uhu. Rezultat je oštećenje senzorne ćelija koje pretvaraju zvučne vibracije u nervne impulse koji direktno percipira naš mozak. Na taj gubitak sluha može doći uslijed produženog izlaganja glasne zvukove, a kao rezultat iznenadnog nadhuchnoho poraza "Zvuk u slušalicama treba da ima volumen oko moglo čuti - Kaže Bruce Muddy, djeca Otorinolaringolog - ako ne čujete zvuk približavanja vozila, tako da je zvuk preglasan. " Da bi se održao oštrinu sluha stručnjaci preporučuju slijedite ova pravila:

7 savjeta za zdravlje uha
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti