8 savjeta kako preživjeti dan nakon neprospavane noći

Zdravlje I Medicinska Video: Isti San | Mutni Poslovi | Epizoda 9 (Jun 2019).

Anonim

Ako se noć nije mogla spavati, i ustati rano ujutro, nudimo vam savjete o tome kako preživjeti efekte neprospavane noći.

Ne voze

Nije mali broj nesreća dogoditi, jer je vozač zaspao za volanom. Nakon monotono i dosadno poteze "pluta" i povlači zatvorite oči na nekoliko sekundi.

Bolje je ostaviti automobil na sve i koristiti javni prijevoz, u ekstremnim slučajevima - taksi.

rad

Pokušajte da ne shvati značenje mnogih tekstova ili dosadna ne dugo ne sjediti ispred monitora. Ako je i dalje izbjeći ponavljajući rad ne može, što je češće moguće uzeti pauze ili promjenu djelatnosti.

san

Pokušajte da legne najmanje 1,5 sati. Cijeli ciklus spavanja je podijeljena u 1,5-satni intervalima, a ako ste uspjeli odrijemati barem jedan ciklus, zasigurno ćete osjetiti nalet snage.

drijemati

Break dan pauze, a 10 minuta za odabir svjetlo nap. Ako zaista želite da spavate loše, ovaj put tijelo je dovoljno da se useli u fazi sporog sna.

Nakon buđenja, osećate nalet snage. Ali ne zanosi se pospanost. Ne povećavaju 10 minuta do 40, onda imate pravo, suprotan efekat.

svijetao

U jakom svjetlu spavaju manje šanse. Jakom svjetlu smanjuje hormon sna - melatonina. Pinch otvorite zavjese i upali svetlo.

Istuširati se i uzeti osvežiti

Wake pomoć douches (izmjenična toplom i hladnom vodom). Ako je moguće da se okupam punu no - isperite hladnom vodom lice i vrat. Ne uzimajte tople kupke, oni se više rozmorylo.

pijem kafu

Kofein punjenje traje 3-4 sata. Ako iz nekog razloga ne piješ kafu može popiti čašu hladne vode svakih pola sata.

užina

Da ne perepratsovuvaty tijelo bolje pojesti nešto svjetlo (jogurt, jabuka salata). Hrana stabilizira šećer u krvi. Nemojte jesti masno, slatko ili obilnog obroka. Njeno tijelo probavu troše mnogo energije i želite da spavati više. Ako ne postoji mogućnost da jedu, žvaču, teško tijelo da spava sa nešto u ustima.

I zapamtite, zdrav san - 7-8 sati dnevno.

8 savjeta kako preživjeti dan nakon neprospavane noći
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti