9 najboljih načina da se nosi sa bol u leđima

Zdravlje I Medicinska Video: Zulu Sa Prevodom By Koki (Jun 2019).

Anonim

Mnogi od nas iz prve ruke znao stanje u kojem back "računati" u leđa "kamen" i odgovara na svaki pokret "pucanj" duž leđa i glavu. Ponekad je bol i koliko je jaka parališući stanje koje se može okarakterisati "nije mi se vratiti, ne savijaju, ne ispravi." Uzroci mogu biti traume, efekti dizanje tegova ili spavanje u nezgodan položaj. Ovo često boli, ne samo vratiti - često "prostrilyuye" sve vratne kralježnice, zaschemlyayuchy živca u torakalni regiji. Ove liste simptomi mogu biti posljedica mnogih bolesti, a samo stručnjak može odrediti njihovu prirodu i odgovarajući tretman.

Ali, ove jednostavne saveti će vam pomoći zadržati svoj povratak u "radni" stanje:

1) Trebalo bi biti moguće kretati više. Najozbiljniji neprijatelj kičme - sedaternog načina života. Ne zaboravite - kralježaka i intervertebralnog diska često moraju da treniraju i mijesiti. 2) Preporučuje se što je češće moguće za pumpanje mišića koji drže kičmu i da budu jaki i obučeni. Osim toga, također bi trebao biti dobar "pumpa" trbušnih mišića, tako da možete voditi i ne daje previše sag u leđa, mišići grudi, ruke i noge.

3) Vrlo korisno ekstenzija. Ne zaboravite - mišiće je potrebno ne samo trening, već i istezanja. U ovom slučaju najbolji asistent - joga. Odlična pomoć i Pilates vježbe - set vježbi posebno za proučavanje mišića leđa. Plivanje je također velika proteže kičme.

4) Budite sigurni da gleda položaj. Ramena treba da budu ispravljene i nazad - ravne. Zapamtite, što više zhynayemosya, teže grebena. I - da se ukine teške predmete. Ne smijemo savijati iz struka i savijte koljena i držite leđa ravno.

5. Važno je gledati svoju težinu. Očigledno je da višak kilograma - dodatni opterećenje na kičmu.

6) Hronični bol u leđima i dalje posjetiti specijalista. Doktor će dati individualne preporuke i režima dana, i stepen fizičke aktivnosti, na osnovu individualne karakteristike vaše bolesti, pronaći odgovarajući program vježbanja.

7) To bi trebalo da fleksibilnost. Previše napetosti mišića i sabijanje može uzrokovati bol u leđima. Jedna velika vježba za poboljšanje fleksibilnosti, sjediti na rubu kreveta, povucite jednu nogu, a drugi da siđe na pod. Pokrenite biceps protežu kukovima, naginjući se držeći leđa ravno.

8) Pokušajte da se prijave led i topline. Naizmenično hladne obloge i grijanje jastučići da bi olakšali stanje kada se vrati "klin". Većina doktora preporučuje se upotreba leda za prvih 48 sati nakon ozljede - posebno ako postoji oticanje - a onda se prebacili na toplotu.

9) Budite sigurni da spavam kako treba. Ne zaboravite - san je veoma važno i važno van gdje odmoriti. Ako spavate na leđima, budite sigurni stavlja jastuk ispod koljena. Ako spavate na boku, pravimo jastuk između koljena na kičmu drže u neutralan. Spavanje na trbuhu dovodi do neprirodne savijanje vrata i glave, što može dovesti do nepotrebnog stresa na leđima.

9 najboljih načina da se nosi sa bol u leđima
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti