9 jezive naša reakcija na stres

Zdravlje I Medicinska Video: 12. Hipnoza - Stres: Šta Je Stres? & Kako Se Osloboditi Stresa? (Marš 2019).

Anonim

Svi znaju kako naše tijelo reagira na stres: tijelo je oslabljen, pritisak skače, nula energije, kao zec u oglašavanju baterije. Ali šta je zviždao u ušima i redovno radi na "porculan jedan"? Ovo je ozbiljno upozorenje zvono, aludirajući da hitno treba da se smiri i pokušajte da se opustite.

Nedavne studije evropskih i American Medical Association identifikovali devet čudno reakcije na stres:

1. polazak sutra ispit ili razgovor? Možda će napraviti prijedlog za svoju djevojku? Onda zmyritsya taj adrenalin i druge hormone stresa mogu izazvati krvi jake glavobolje, pa čak i migrene. A ovi štetni hormoni mogu negativno utjecati na područja mozga odgovornog za analizu, planiranje i kritičko razmišljanje. Rezultat: mumla, ne možete pronaći pravu riječ i potrošiti prilično smiješno utisak.

2. stres može pokrenuti tijelo, a drugi, još manje prijatan reakcije: diskeneziyu adrenokortikotropni hormon uzrokuje tankom crijevu, a muškarac želi da koristi kupatilo (popularno naziva stanje "Bear bolesti").

3. Mišljenje dermatologa sa Univerziteta u Majamiju: stres igra važnu ulogu u razvoju bolesti kože kao što su lokalne hiperhidroze (pojačano znojenje), urtikarija, atopijski dermatitis, svrbež (uključujući i psihosomatskih simptoma je onaj koji se zove "nervozni svrab").

4. odgovor na virusne infekcije su najčešće simptome kao što su curenje iz nosa, kašalj ili bolovi u kostima. Stres utiče na slabljenje imunološkog sistema, što znači da je naše tijelo postaje osjetljiv na prehlade. Dakle, virusne simptomi mogu trajati i duže, pokazalo istraživanje sprovedeno na Carnegie Mellon.

5 dana provedenih u stres može utjecati na folikul dlake. Jedan od najčešćih reakcija na stres - gubitak kose, što može potrajati mjesecima, čak i ako je mentalno stanje je poboljšana.

6. Od Stres utiče ne samo na kosu, ali noktiju, au većini slučajeva to je zbog opsesivno naviku grizao nokte ljude za mentalno mir. Osim toga, kada je veliki oslobađanje acetilkolina je poremećen hormona stresa asimilaciju silicijuma - element u tragovima koji dodaje da naše tvrđave noktiju.

7. Studija ponašanja u Švedskoj otkrili da zajednički reakcija na stres je zujanje u ušima i sluha problemi koji se pojavljuju zbog pogoršanja osjetljive audyalnoyi sistema.

8. Kada stres čak i naizgled ogrebotina, posjekotina i iritacije dugo da zaraste.

9. hormoni stresa mogu utjecati na gastrointestinalni trakt, otuda i ozbiljnost stanja, bol u epigastrijumu regiji, koja ostaje i nakon uzimanja antacida (lijekovi koji normalizira kiselost želuca), nadimanje.

9 jezive naša reakcija na stres
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti