Bol u trbuhu kod djece

Zdravlje I Medicinska Video: Šta Uzrokuje Bol U Stomaku Kod Dece (Jun 2019).

Anonim

Bol u trbuhu kod djece je jedna od mnogih bolesti gastrointestinalnog trakta.

Bol sindrom bol u trbuhu u djece - subjektivni osjećaj koji nastaje iz toka niza patoloških impulsa centralnog nervnog sistema. Vrsta bol ne uvijek zavisi od intenziteta stimulacije.

Uzroka i etiologije bol u trbuhu

Bol u trbuhu kod djece je akutna (razvija prilično brzo i kratko trajanje) ili hronična (Odlikuje se postepeno početak i relapsa konstanta za nekoliko nedelja ili meseci). Razmotrimo neke od uzroka bolova u trbuhu:

  1. Peritonitis - razvoj bol zbog perforacija šupljeg organa. Postoje periodične bolesti.
  2. Upalnih procesa nekih - holecistitis, apendicitis, čireva, probavni prirode, pankreatitis, pijelonefritis, hepatitis, infektivna i ulcerozni kolitis.
  3. Ometanje šupljeg organa - hronične urinarnog trakta, aorte opstrukcije.
  4. Bol iritabilnog kolona različitih vrsta tumora histerije.

Vrste bol u trbuhu kod djece

Također bol u trbuhu kod djece (naročito u trbušnoj šupljini) je podijeljena na visceralne, parietalnyy odražava i psihogeni. Visceralni tip bol se javlja u patološkim stimulansi u unutrašnje sekrecije i pokretljivost, u produkciji putem simpatičkog vlakana. Je glavni uzrok povećanog pritiska u polne organe i pritisak na zidu.

Paryetalnaya (ili somatske) bol karakterizira lezija u peritoneuma i tkiva pacijenta, koji je održan spinalni živci direktno u cerebralni korteks. Uzrok je do oštećenja trbušnog zida.

Yrradyyruschye bol sindrom bol u abdomenu kod djece porijekla daleko od lokaliziranih džepova patologije dijelova tijela. Tamo gdje vrlo intenzivan visceralni pulsa (polaganjem kamena, trljajući pijesak tijelo na zidu), ili anatomskih oštećenja organa. Psihogena bol u trbuhu bolnog sindroma kod djece igra faktor ulogu predraspolahayuscheho. Ako postoji takva bolna stanja pacijenta često dolazi depresije i apatije.

Kada sindrom bol u trbuhu u djece pojave džepove bol je prirodni proces koji se može neutralisati putem medicinskog tretmana protiv bolova. Međutim, glavni tretman se preporučuje da se podvrgne ymmunostymulyatsyy tijelo.

Bol u trbuhu kod djece
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti