O bradavice

Zdravlje I Medicinska Video: Harry Potter A Relikvie Smrti - Kapitola 31. Bitva O Bradavice (Juli 2019).

Anonim

Svako od nas je posvećen idealu ljepote, sa slikom, koja je, po našem mišljenju, bez nedostataka.

To se ne odnosi samo žene, već i muškarci. Svako ko želi da riješi dosadnih nedostatke u izgledu je telo tanak, a koža čista i glatka.

Ako ima dovoljno novca, s obzirom na visoke stope kozmetologije, dobili osloboditi od nedostataka može prisustvovati.

Brušenje ožiljaka, neravnina na koži, uklanjanje papiloma i bradavica je odavno postao svakodnevni postupak čak iu malim klinikama estetske medicine.

Zašto bradavice

Uzrok bradavica nije u potpunosti razjašnjena i konvencionalno vjerovali da je njihova pojava izaziva opšte slabljenje organizma, stres, oštar pad imuniteta, prečeste izlaganje suncu, nedostatak ishrane i tako dalje. D.

Od svih vrsta bradavice su virusnog porijekla, ako postoji jedan ili više od ovih okolnosti, grupa papovavirusiv virus može "probuditi" i da će biti neugodan na povećava koži. Međutim, postoje slučajevi u kojima nema provokativan okolnosti i faktora rizika nije bio sa pojavio tumora.

Problema s kožom može doći do gotovo bilo gdje na tijelu i licu, i sluznicu kosu. Vrlo često, tumori virusne etiologije imaju druge drugova, ponekad i više ozbiljnih bolesti.

Iz tih razloga, nikada ne treba zanemariti bradavice. Tretirajući ih kao nešto sigurno, možete preskočiti vrijeme teških bolesti, od kojih su indirektni simptoma su tih formacija na koži. Isprva se pojavljuju čak i sumnja, odmah se obratite dermatologu za savjet i istraživanja. Insistiraju na punu dijagnozu tijela!

Vrste bradavica

Bradavice dolaze u nekoliko oblika.

Teenage bradavice često utiču na licu i rukama djece svih uzrasta, oni imaju ravnu oblik i gotovo uvijek nestaju sami od sebe bez izazivanja povrede.

Isto kao i za mlade, zajednički bradavice rijetko imaju veličine veći od 1 cm. Ovaj mali kožni čvorići koji se mogu pojaviti u većini neprikladnim mestima, uključujući i pod ploče nokta.

Kože izrasline na sluznice zove bradavice često se pojavljuju u genitalnom području i muškarci i žene. Broj bradavica, ako se ne liječi, može brzo povećati. Ove bradavice imaju tendenciju da "zroschuvatysya", formirajući vrlo velika (2-3 cm) tumora u sluznice područjima.

Također izolirani plantarne bradavice koje imaju sličnost sa kurjih očiju, nalazi se na tabanima. S godinama i hormonalne promjene (na primjer, za vrijeme i nakon trudnoće) može biti papiloma virus - mali beličasto bradavice u obliku pupoljaka koji se može postaviti na vratu, tijelo, pazuha.

Rizik od tumora na koži

Obično nalazimo sa razočaranje da na licu ili tijelu je povećan broj defekata. Međutim, gotovo svi bradavice su bezopasni. Druga stvar je da samo stručnjak može sa sigurnošću reći je bradavica ili krtica. Potonji se razlikuje sposobnost da "transformišu" od benignih do malignih, i apsolutno neprimjetan na ljude. Mladeži su smeđa, crvena ili crna, a bradavica je obično čvrsta ili sivkaste -žutu boje. Najopasniji tip mole - melanoma, a to je, u stvari, priroda rak tumor, što može dovesti do raka kože i uzrokovati rak na druge vitalne organe.

Bradavica vrlo rijetko pretvori u maligni formacije od odbacivanja je gotovo uvijek povezana sa estetskim motivacije i fizičke nelagode prilikom hodanja u opstruirala (plantarne) u seksualni odnos (bradavice), obučen (papiloma) i tako dalje. A. U takvim slučajevima, liječnici preporučuju usunyty izraslina kože.

Uklanjanje bradavica

Dugo vremena samo lijek poznat hirurško uklanjanje bradavica, pod nazivom ekscizija, izvršena sa anestezijom. Trenutno, postoji nekoliko načina za čišćenje tkiva od neželjenih entiteta.

Najpopularnija metoda estetske klinike u vidu razarajući učinak lasera. Ovo je najmoderniji način na koji je većina u potražnji, slično djelovanje kemijskih kauter visoke koncentracije tečnosti. bradavica tijelo potpuno ugrožena, nakon čega je mjesto je mala rana koji je na kraju presuši i nestaje kore. Neko vrijeme na mjestu spaljivanja kože malo bjelji nego u drugim dijelovima tijela. Posebno prikazuje upotrebu laser bradavice - samo nekoliko dana nakon što je sluznica postupak u potpunosti obnovljena zbog visokog kapaciteta za brzu regeneraciju.

Konzervativna hirurško uklanjanje je prikazana u teškim slučajevima kada je bradavica je prevelik, više od 1,5-2 cm. Obično takve formacije imaju duboke korijene da eliminiše neprikladno kauter ili laserom, jer možete oštetiti zdravo tkivo nalazi neposredno ispod gornje slojeve epidermisa. Međutim, doktori pokušavaju da pribjegavaju skalpel u ekstremnim slučajevima visokog rizika regresije: oko trideset posto slučajeva ekscizija bradavicu počinje da raste, što zahtijeva ponavlja, a ponekad i dalje operacije.

Ponekad se kožne izrasline se može ukloniti krioterapija kada svoje ćelije umiru pod uticajem niskih temperatura na -210 stupnjeva. Ovaj efekat se postiže kroz upotrebu etera.

U svakom slučaju, sve ove metode zahtijevaju posebnu obuku i odobrenja za obavljanje takvih operacija. U pogrešno liječenje, gdje je bradavica može povrijediti, krvariti, postoji mogućnost infekcije i dalje širenje virusa na druge dijelove tijela. U rijetkim slučajevima, pogrešan pristup na uklanjanje bradavica, oni mogu izazvati pojavu malignih tumora i raka uzrok.

O bradavice
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti