Ubrzati rast kose kod kuće - stručne savjete

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Do Duge Kose ( Njega I Savjeti ) (Marš 2019).

Anonim

"Oštećenje ili gubitak kose zbog efekata agresivnih hemijski tretman ili zloupotrebe ispravljači i curling - to je problem čije rješenje je odgovornost frizera, stilista i zapravo žena, ali alarmantno zdravstveno stanje, kao što je anemija. ili problemi štitnjače također može biti krivac za gubitak kose, i zahtijeva medicinsku intervenciju, "- kaže Francesca Fusco, MD u kliničkim dermatologije sa Sinaja škole medicine.

Drugi najčešći uzroci problema sa kosom uključuju stres i hormonalne promjene (koje se odnose na trudnoću i porođaj). Dakle, ako uočite oštre ili neobjašnjenih gubitak kose, obratite se lekaru. U redu zdravlje? Zatim pokušajte ove jednostavne trikove!

. Promjene za njegu "Kako vaša koža lica ili drugih dijelova tijela skalpirao također ima mikrofloru Višak bakterija u kombinaciji sa kožni masti može težiti situaciju, sprečavajući normalan rast zdrave kose iz folikula." - kaže Elizabeth Phillips, a trichologist sa Philip Kingsley kliniku u New Yorku. Pogledajte u formuli šampona antibakterijskih sastojaka, ali nemojte koristiti ovaj alat za dugo vremena.

Jednom nedeljno treba promijeniti svoj uobičajeni šampon deterdžent mente ili mentol, za koju se vjeruje da pomogne stimuliše cirkulaciju.

Ako imate suhu kosu, pokušajte šampon, koji sadrži ulja paprene metvice. Potrajati nekoliko puta nedeljno masaža glave - stimulisanje mikrocirkulaciju u dlakavi dio vlasišta, da poboljšate rast kose.

Ubrzati rast kose kod kuće - stručne savjete
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti