Akne na leđima

Zdravlje I Medicinska Video: Uklanjanje Akni Na Leđima, Prije I Poslje Tretmana (Juli 2019).

Anonim

Ako je bilo mrlje na poleđini da je vrijeme da se analizira ono što nije u redu i da djeluje. Šta izaziva akne na leđima?

Imajte na umu da je primarni faktori akni samo četiri: povećanu proizvodnju sebuma, blokada kanala lojnih žlijezda infekcije i upale. I uzroke koji pokreću taj proces mnogo, smatraju one glavne.

Najčešći uzrok akni je povezanih sa starenjem hormonalne promjene kod adolescenata. Počela proizvodnju spolnih hormona utiču na rad svih organa, uključujući i kožu. Hormoni aktiviraju povećati proizvodnju sebuma i promijeniti svoju strukturu, što je više viskozne. U normalno stanje sebuma tečnost i ne izaziva akne, čak i uz masnu kožu.

Viskozna, gusta sebuma zaglavi u kanalima lojnih žlijezda i folikula, formirajući utikači, koji su tada otvorenih i zatvorenih komedona. Ove komedona blokirati izvan pahuljice sebuma i lojnih žlijezda. Tako je slika akni (crna i bijela), koji prodiru bakterije i postaje upaljene, tu bubuljice.

Akne na leđima kod muškaraca se javljaju kada nivo muških hormona (androgena) porastao oštro je u neravnoteže. Akne se često kompliciraju tok seboroični bolesti kod kojih mijenjati funkciju lojnih žlijezda.

Akne kod tinejdžera je normalno, ali ako odrasli muškarci, potrebno je temeljito shvatiti vaše zdravlje. Preporučljivo je ne samo da posjetite dermatologa, ali endokrinologa i gastroenterologa. Važno je da se eliminirati proizvodnju povrede spolnih hormona i gastrointestinalnog trakta, poznato je da se formira u crevima 70% našeg imunog sistema.

Tretiranje akni na leđima vlastitih može biti samo blagi osip. Oprezni čišćenje kože dvaput dnevno sapunom ili gelova i drugih sredstava za dušu za masnu kožu. Nakon pranja, obrišite dezinfekciju (rješenja hlorheksidin, furatsillina, salicilna alkoholi, levomitsetinovyy) ili staviti oblog sa začinskim biljem (Yarrow, kadulja, kantarion). Imajući osuši, stavi syntomytsinovu emulzija od 10% ili Metrogyl gela. Ako bubuljice ili veliki plac, morate uzeti metronidazol i usmeni (trihopol) 2 tablete 2 puta dnevno, kurs od 10 dana.

Akne na leđima ženama

Akne na leđima, previše, su žene, ali i izazvao ne samo hormonskim faktorima. Oni mogu biti izazvan stanja kao što su trudnoća, pobačaj, zlostavljanja ili mjesečni ciklus ginekoloških bolesti.

Pojava akni na leđima može biti izazvan stresom, što podriva naš imuni sistem. Vjeruje se da naši sistemi i akne su dvije strane iste medalje. Nije slučajno u liječenju akni propisanih za smirenje i antidepresivi. Važna komponenta tretmana je vitamin.

tretman

Kako tretirati akne na leđima? Nakon čišćenja kože i brišući dezinfekciju se mogu primijeniti Dalatsin krema (antibiotik) ili sve isto metrohyl gel za vanjsku upotrebu. Ako puno akni, morate uzeti u antibiotik Unidox.

Čišćenje treba obaviti dva puta na dan, prije upotrebe lijekova. Alati za tretiranje kože preporučuje se da se izabere svjetlost i mršav.

Akne na leđima
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti