Bubuljice na čelo

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Sam Izlečila Bubuljice | Roakutan - Finalni Utisci (Marš 2019).

Anonim

Akne na čelu su češći kod mladih dječaka i pokazuju veliki oslobađanje od androgenih hormona u krvi. Oni mogu biti izražena u blagom, jedan čvorova, umjerena 30 predmeta teških preko 30 komada i širenje na druga područja.

Glavni lijek za akne na čelu pronaći svoj ritam svakodnevnog života. Stereotipi su nemoćni, to je svako ima svoj, jedinstven. Samo rad može izjednačiti, ali je stav da sve drugačije.

Kako tretirati akne na čelu ovisi o stupnju propadanja. Ako mnogi od njih se mogu tretirati samo vanjski sredstvima. Najbolji lijek za akne smatra metrohyl gel, to nije antibiotik i istovremeno efikasno smanjuje upalu. Važno je samo da se temeljito oprati kožu sapunom i vodom prije nanošenja lijeka dva puta dnevno. Kako ukloniti bubuljice na čelu, ako te mjere dokazati neefikasne? Nakon pranja, obrišite lice salicilne alkohol, a zatim, kada se osuši, nanesite skynoren gel. Skinoren dolazi u kremu koja se koristi za suhu kožu.

Razlozi zbog kojih nisu samo akne na čelu nastaju, međutim, tinejdžerskog akne na čelu pogađa 80% mladih ljudi. To ne čudi, jer je njihova pojava je povezan sa hormonalnim procesa u organizmu. Teenage akne je uzrokovana uglavnom androgena muških polnih hormona koji se proizvode tokom adolescencije u dječaka i djevojčica. Ali takvi problemi mogu se pojaviti u bilo kojoj dobi i zahtijeva ozbiljan tretman.

Jedan od uzroka akni na čelu je hiperkeratoza je zadebljanje stratum corneum kože nakon dužeg trenje, kompresija (frizura) ili izloženost nafte (nafta). Ovaj otpada i otrovnih tvari prodiru duboko u kožu, što doprinosi formiranju akni. Osim ulja i hlor, hiperkeratotičnih kože sljedeće akne izaziva katran. Radova koji se odnose na ove supstance treba održati u kombinezonu s njegu kože od kontakta. Još jedna paradoksalna uzrok akni na čelu, vrućine i sunca. Dakle, ultraljubičasto svjetlo ima baktericidno djelovanje i tan krade akne, ali prevelike količine UV zračenja izaziva suprotan efekat povećanja broja bubuljica! Osim toga, pripreme za liječenje akni povećavaju osjetljivost kože na UV zračenje. Visoka vlažnost pogoršava situaciju, što uzrokuje pogoršanje.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje! "

Bubuljice na čelo
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti