Utiču na belinu zuba

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Najbrže Izbeliti Zube Kod Kuće (Juli 2019).

Anonim

Prekrasna i bele zube - mjera zdravlja i statusa. Krevet ljudskih zuba određuje anatomskih i fizioloških karakteristika. Šta je to što utiče na boju naše zube?

Na površini zuba je nevidljiv na film ljudskom oku. U ovom filmu i pričvrstite razne naslage koje pružaju naši loši zubi žute ili smeđe nijansu. Osobe sa povišenim plaketu zube rublja ne stradalo još više stomatologa preporučuju korištenje dodatnih higijene, zubni konac (flosses), paste za zube sa visokim abrazije faktor, teško četkice za zube i povećati vrijeme četkanje najmanje 5 minuta.

Ovisnosti i droga

Najštetnijih navika koja utječe na bjelinu zuba smatra se puši. U modernoj stomatologiji je čak i takva stvar kao "racija pušač." Nikotin je vrlo moćan i ljepljive mrlje utiču na boju zuba.

Ponekad se desi da bjelinu zuba varira zbog čestih lijekova, posebno onih sa članstvom od željeza. Željeza se taloži na caklinu zuba, formirajući određenu spoj koji uvlači zatamnjenja cakline.

hrana

Tu su i namirnice koje pogoršavaju, ili obrnuto, poboljšati prirodnu bjelinu zuba. Da bi zadržali svoje zube u dobrom stanju, potrebno je ograničiti prekomjerne upotrebe proizvoda koji može dati loše zube tamniju nijansu.

štetnih proizvoda

Najveći utjecaj na boju zuba pruža Kava i pića, posebno instant kafa od "3 u 1", jer sadrži veliki broj boje koji utiču na boju cakline zuba.

Bombona i slatkiša sadrže puno ne samo boje, već ostaju na površini zuba, formirajući ljepljive nevidljiv film za dugo vremena. Osim odjeća pogoršanje cakline zuba, povećan rizik od karijesa.

Slatka pića osim boje koje sadrže orto-fosforne kiseline postupno istopila zub emajl.

korisne proizvode

Općenito, stomatolozi preporučuju koristiti oštre proizvode koji zahtijevaju produženo žvakanje. To je zbog sljedećih razloga:

  1. Takve namirnice sadrže mnogo vlakana. Kada žvakanje zubi su mehanički očistiti od hrane ostataka, čime bjelinu zuba se čuva u odličnom stanju.
  2. Mi znamo da sa snažnom žvakanju previše pljuvačke je pušten na slobodu, što, opet, u suštini zasićenje cakline korisne minerale.

Očigledno je, tvrdi namirnice su vrlo korisne za čuvanje bijele zube.

Takođe treba napomenuti i proizvoda koji jačaju zub emajl - razne matice (pistacije, bademi, orasi i susama). Zbog svog jedinstvenog kemijski sastav ovih proizvoda su savršeno jasne i jačanje zuba emajl. Ne treba zaboraviti ni o takvim delicija kao jagoda. Jagode sadrže sredstva za izbeljivanje polezneyshye.

To je sigurno reći da je moderni čovjek bjelinu zuba je sastavni dio života i održavanje lako prateći jednostavne smjernice.

Utiču na belinu zuba
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti