Anokuprykovyy bol

Zdravlje I Medicinska Video: Biagio Antonacci - Dolore E Forza (Juli 2019).

Anonim

Anokuprykovyy bol je patološko stanje u kojem postoje različiti bol prirode u krsne kosti i trticu, anus ili perineum.

Anokuprykovyy bol zahtijeva sveobuhvatan i temeljit pregled kako bi bili u mogućnosti da odredi uzrok bola i namjene kompleksa tretman do operacije.

Uzroci bola anokuprykovoho

Uzroci bolova u trticu i krsne kosti je često traume kao što je pad na tvrdu podlogu, neugodno vožnju i mnogi drugi. Ponekad bolest može izazvati slične ponavljaju mikrotrauma, i upravo ozljede mogu dugo doći prije manifestacije bola. Uzroci sindroma anorektalni bol koja prikazuje anokopchikovoho vrlo raznolik, na primjer:

  • propust prepone;
  • kršenje neuromišićnih sistema dna karlice, u pratnji spastična kontrakcija mišića;
  • dijareja;
  • zatvor, u pratnji komplikacije pražnjenje rektuma;
  • operacija u anus, što dovodi do deformacije ili ožiljaka.

Anokuprykovyy bol može kombinirati nekoliko neprijatnih uvjetima. Na primjer, kada COCCYGODYNIA lokalizovan bol u trticu, ali anorektalni senzacije bol javljaju u anus i rektum, tako da se ponekad lokalizovan bol je nemoguće. U isto bol proktalhiyi može biti i trajna i odjednom se pojaviti bez ikakvog razloga.

Anokuprykovyy bol ima raznovrsnu prirodu bola: iradykuyuchyy u prepone, butine, stražnjice, itd, može biti tup i bodljikavi osjećaj. Ovo stanje se dijagnosticira tek nakon bolesti ispao karlice organa kod žena i prostate kod muškaraca.

Ako vam je potreban poseban savjet proizvodi ginekolog, urolog, neurolog i trauma, dijagnoza je zapravo "anokuprykovyy bol" je postavljena tek nakon sve druge moguće organske lezije uklonjen.

Tretman anokopchikovoho sindrom

tretman Anokuprykovoho bol počinje sa setom terapijske intervencije usmjerene na ispravljanje sva kršenja. Tipično, to u kombinaciji tretman povezan sa proctologic bolesti. Djelotvornost liječenja može pružiti samo individualni pristup svakom pacijentu. Prva je definisano vrhu karika u kompleks simptoma bol, a zatim se koristi kombinacija terapija u arsenalu koji uključuje:

  • Fizioterapija (ultrazvuk procedure rektalni darsonvalization, UHF-terapija kupke, blato tamponi);
  • korištenje analgetika droga;
  • korištenje anti-upalnih lijekova;
  • refleksologije;
  • korištenje sedativa.

U liječenju boli sindroma anokuprykovoho važno identificirati uzroke bolesti i da izaberu individualnu terapiju.

Anokuprykovyy bol
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti