Antivirusne lijekove: efekte na gastrointestinalni trakt

Zdravlje I Medicinska Video: Natural Treatment For Acne And Fungal Infections (Juli 2019).

Anonim

Širenje virusne infekcije od strane doktora suočeni novim problemom: kako tretirati ljude sa najmanje neželjenih efekata od uzimanja antivirusnih lijekova, posebno u organima za varenje.

Antivirusnih lijekova, kao i mnoge druge droge nisu prirodne i fiziološke spojeva za ljudski organizam.

U 80% slučajeva su proizvedeni sintezom, i kada se primjenjuje često se javljaju zbog toga neželjena dejstva, mada mnogo manje nego pomoću antibiotika.

U isto vrijeme, virusi mutiraju brzo, tako da je farmakološko industrija ima stalno stvaraju nove proizvode i vremena potrebnog za završetak kliničkim ispitivanjima često nedostaju. Na primjer, lijekova protiv gripe idealno treba mijenjati svake dvije godine i serotipova virusa hepatitisa, herpesa i drugih infekcija, postoji više od desetak.

Zajedničke nuspojave antivirusne terapije tokom varenja

  • Smanjena apetit i mučnina, što može dovesti do značajnog gubitka težine, ali potpuno proći nakon prekida terapije (koja je češće poštovati pri korišćenju preparata interferona). Ponekad su smanjili sa antivirusnim lijekovima propisanim sredstvima za smanjenje neželjenih reakcija.
  • Mučninu, može doći do nelagode u epigastrične regionu i slabost uzimajući grupa antiretrovirusnih lijekova namijenjenih liječenju imunodeficijencije. Međutim, to se ne preporučuje samostalno, uz savjet od doktora, zaustaviti uzimajući jedan od nekoliko određenih specijalističkih droge, kao što je u ovoj situaciji češće poštovati formulaciju stabilnost virusa na delovanje drugih droga. Sa svim raspoloživim pritužbe treba odmah potražiti medicinsku pomoć.
  • Suha usta, iritacija desni i uništavanje cakline zuba može se javiti sa hroničnim primjena lijekova interferona, tako da je potrebno piti više tekućine pažljivo pratiti oralne higijene, koristeći vodice za ispiranje usta (ekstrakti, tinkture, ekstrakti, čajevi) Ljekovito bilje svakih 3 februar mjeseca posjetiti zubara.
  • Iritacija oralne sluznice raznih manifestacija hlossyta i aftoznih stomatitis: pojavu crvenila i rane na sluznice desni, obraza, unutrašnje površine usana, usta bol, itd Dakle, u antivirusnu terapiju treba napustiti pasta za zube s natrij lauril sulfat, dok perete zube koristite samo mekanu četkicu za zube i posebne vodice za ispiranje usta. Dobar učinak čini ispiranje sa začinskim biljem, primjenjuje na ugroženim područjima posebne masti (koje imenuje zubar ili Otorinolaringolog). Istovremeno je preporučeno da koriste mehanički i kemijski blag dijeta. Poželjno je i da se biljni imunomodulatori (lijekovi sa začinskim biljem koji stimuliraju prirodni imunitet) i probiotika koji podržavaju normalan mikroflore usta.

Produžena upotreba antivirusnih lijekova pacijent mora poduzeti sve propisane od strane lekara laboratorijske i instrumentalne istraga. To je vrlo važno za sprečavanje komplikacija liječenja i pravovremene zamjene (ako je potrebno) jedan lek na drugi.

Ali da prestanu da uzimaju antivirusne lijekove za hroničnih virusnih infekcija (hepatitis, AIDS, herpes, itd) je neprihvatljivo.

Istovremeno, svi doktori se slažu da imunizacija (vakcinacija) je efikasniji i manje opasna kao profilaktička administraciju antivirusnih lijekova.

Antivirusne lijekove: efekte na gastrointestinalni trakt
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti