Artritis može biti poražen pomoću mlijeka

Zdravlje I Medicinska Video: Antički Svet - Inžinjerstvo Starog Egipta (Juli 2019).

Anonim

Autori studije o ženskoj bolnici u Bostonu otkrili da jedu velike količine sira pruža dijametralno suprotan efekat - ubrzane progresije koljena artritisa kod žena. Istovremeno korištenje velike količine jogurta nije dala nikakav utjecaj na razvoj bolesti kod žena i muškaraca, navodi se u studiji.

Ali više žena piju nemasnog ili obranog mlijeka, sporiji osteoartritisa u koljenima u razvoju. Prema studiji, povećana potrošnja mlijeka nije donio iste prednosti muškarcima. Rezultati u studiji su uključeni gotovo 1.260 žena i 900 muškaraca sa artritis koljena. Također je važno napomenuti da u korist nije punomasno mlijeko, a mlijeko sa malo masti ili bez masti.

o ovim i drugim nalaza, autori naći "potrošnja mlijeka igra važnu ulogu u zdravlju kostiju." "Naravno, potrebno je više istraživanja, ali da bi bilo mudro da ohrabri žene sa osteoartritisom jedu više masti mlijeko ili mleka sa niskim sadržajem masti, da ga koristite kao dodatno sredstvo u borbi protiv progresije bolesti artritis "- rekao je Christine Santoro, nutricionista i voditelj programa u centru za Težina menadžment u New Yorku.

Osteoartritis je vodeći oblik artritisa, pogađa čak i mladi ljudi - u dobi od 25 godina i stariji. Artritis koljena zajednički je obično češći među ženama, a njihova bolest je teža nego kod muškaraca. Poznato je da mlijeko ima važnu ulogu u zdravlju kostiju. Sadrži hranjive tvari kao što su fosfor, kalcij, proteini koji su važni za kosti.

Artritis može biti poražen pomoću mlijeka
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti