Artritis gripa

Zdravlje I Medicinska Video: La Hierba Mas Potente Que Destruye Los Parasitos, Gripe, Artritis, Ciatica, Candida, Vaginitis Y Mas (Jun 2019).

Anonim

Bol u mišićima, bolovi u kostima i krutost pokreta kažu da je većina pacijenata sa dijagnozom "gripa."

Najčešće infekcije nakon podvrgnute formirana relativno jak imunitet. Može se čuvati Godina 1-3, ali ne jamči protiv infekcije s drugim sojevima gripe u istoj sezoni. Ovisno o patogenosti virusa, i opće zdravlje organizma ovisi o trajanju bolesti, razvoj komplikacija, kao i prisustvo udaljenih komplikacija koje mogu razviti nakon 2-3 mjeseci nakon gripe.

Glavne manifestacije ljubavi koštano-zglobnog aparata gripe

Vrlo često (u 60-80% bolesnika) pojave simptoma, kao što su opšta slabost, bol u mišićima, bolovi u zglobovima, ukočenost, umor, vrtoglavica i opšta slabost prethode pojave respiratornih lezija, ali postoje znakovi virusne toksičnosti. Ponekad je najveći bol u mjestima označene fiksiranje tetiva u zglobovima, barem - lako spastična kontrakcije mišića, povećana hladnoća.

Kod pacijenata koji su imali bolesti mišićno-koštanog sistema za gripu, proces često uključuje bolne zglobove, kičmu. Ali ponekad tokom gripa ne smeta pacijenta, i pružaju maksimalnu pogoršanje 1-2 tjedna ili više nakon bolesti. Tipično, to je zbog restrukturiranja formiranja specifičnih imuniteta i imunološkog kompleksa, alergijske reakcije ne samo na sam virus, ali i dodatne sekundarne bakterijske infekcije na pozadini oslabljene odbrane. U isto pozadini može eskalirati gotovo svaki hroničnih bolesti.

Ako je prvi dan bolesti pacijenta prianja na mirovanje, uzima antiinflamatorni lekovi, ili čak i jednostavan aspirin, piti biljnih čajeva ili tinkture, itd, i bolovi u zglobovima može proći potpuno ili značajno smanjiti njihov intenzitet. Često ovaj put u prvi plan i teža od druge simptome gripe.

Nakon subvencioniranjem akutnog manifestacije gripa kod pacijenta može se vratiti i da ostanem duže prikazuje mono- ili artritisa ograničenja kretanja, mala oteklina zglobova i ukočenost osjećaj u njima, podižući ih temperatura. Te promjene su rijetke, a samo 3% slučajeva može biti teško, hronične bolesti. Iako su neki ukočenost u pokretima, slabost mišića video mnogo tijekom oporavka od gripe i može zadržati za oko mjesec dana. Obično nestaju oporavak i bol u zglobovima i okolno tkivo bez rezidualnog znakova upale, bez utjecaja na funkciju zgloba i njegove deformacije.

Moguće komplikacije influence artritisa

Rijetkih komplikacije uključuju posthrippoznoy burzitis, hronični sinovitis, koji je povezan sa oštećenja sinovijalne membrane zajedničke i peryhondryt (upala i hiperplazija hrskavice) u sternoclavicular spoju (tzv sindrom Tyttse), barem - u gornjem rubu sternuma zglobova ili niže rebarnim lukom (obično mlad u nedostatku kalcijuma depozita u ovim krajevima).

Vrlo rijetko, u vrlo iscrpljenih bolesnika ili onih sa slabim imunitetom (pacijenti rak HIV-pozitivan, kod pacijenata nakon tretmana zračenja, kemoterapije, itd) mogu se pridružiti sekundarna infekcija (bakterijske, gljivične) razvoj apscesa, osteomiyelytiv, gnojni i mikoznyh artritis sa razaranja u različitim stepenima zglobne hrskavice i formiranje ankylosis u budućnosti.

Artritis gripa
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti