Kao kod kuće za tjedan restore vision

Zdravlje I Medicinska Video: Tijana Dapcevic - Zene (Official Video) (Jun 2019).

Anonim

Jednom kada ljudi počnu problema s vidom, oni obično idu na oftalmolog u nadi za pomoć. Ali ova posjeta često dovodi do uobičajenog izbor kontaktnih leća ili naočala, koji s vremenom dodatno degradiraju vizije. I onda se postavlja pitanje kako vratiti pogled na nedelju dana.

Da razmišlja o tome kako da povrati vid, morate odabrati pravu odgovarajući način, a ne biti lijen da radim vježbe za oči, a za sedam dana možete osjetiti rezultat.

Metode brz oporavak

Danas postoji nekoliko načina oporavka:

  • lasersku operaciju je najefikasniji način restauracije. Međutim, to je vrlo skupa procedura, koja također ima niz kontraindikacija i nuspojava. Jer ne mogu svi priuštiti za obavljanje takve operacije;
  • samostalno vraćanje vida da, u praksi, također može donijeti dobre rezultate čak i za nedelju dana.

Kako vratiti vid sedmični vježba

Postoji mnogo različitih vježbi za vid pod kojima je moguće oporavak u kratkom roku:

  1. Palmynha metoda u cilju poboljšanja očni aparata. Izvođenje ove tehnike pomoću kompozitnih "broda" ruke, koje bi trebalo da pokrije oči i maksimalno opuštanje mišića očne jabučice. Treba napomenuti da je jači oko opustiti, više i bolje rezultati će biti palmynha. Mnogi oftalmologa koji savršeno znaju kako da obnovi vida jednonedeljni mislim da ova vježba je jedan od najefikasnijih. Ove klase može pomoći sa astigmatizam, hipermetropije, kratkovidnost i druge, više ozbiljnih bolesti oka.
  2. Kada vraćanje vida također može pomoći vježbe za oči, vježba koja ima za cilj opuštanje i jačanje mišića oka. Ova metoda se razlikuje od palmynha da se ne može učiniti predugo i često. Među njima seta vježbi razlikovati:
  • "Spark" - vježba koja je prvi i neophodan. Pri tome dan na otvorenom treba odabrati jasan znak, udaljite se od njega na daljinu, kada postaje toliko zamagljen da nije čitljiv, i počne da treperi. Ako treptati trebate pokušati uhvatiti tračak vremena i pročitao natpis;
  • "Snimanje na ciljeve" - ​​nastavlja da vrši prvi. Ona se sastoji u odabiru ciljeva (objekata) koje želite da pokušati zadržati fokus barem na trenutak, svaki tren - novi objekat;
  • "Rest" - vježba za ublažavanje mišića oko koje su zategnuti tokom prethodne vježbe. Potrebno je da zatvorite oči i um da vidi u mraku, osim u nastajanju vizualne slike.

Korisni smanjuje efekat će više sunce (izlaganja suncu). To je zbog činjenice da su svijetle prirodne svjetlosti kako bi se povećala protok krvi u oči, otklanja upale uništava patogene bakterije i mikroorganizme.

Zabrinuti pitanje kako vratiti pogled na nedelju dana, morate shvatiti da je potrebno samo da žele. Vraćanje vida sama ili uz pomoć kompjuterske tehnologije vrijedi najmanje taj divni svijet oko i gledam puno bolje bez naočara ili sočiva.

Kao kod kuće za tjedan restore vision
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti