Cerebralne ateroskleroze

Zdravlje I Medicinska Video: Pavle Anđelković Sa Kosova I Metohije Boluje Od Cerebralne Paralize (Jun 2019).

Anonim

Ateroskleroza - bolest u kojoj arterijama zbog formiranja zida plaka gube elastičnost i značajno smanjuje svoj lumen. Kao rezultat poremećen dotok krvi u tijelo nadležno za hranu koje predstavljaju vaskularni snop.

Kako je arterija je u svim organima, i ateroskleroza mogu utjecati gotovo cijelo tijelo, uključujući i mozak. Glavna arterija koje su odgovorne za cirkulaciju mozga, je karotidnih i vertebralnih arterija. To je njihov poraz javlja kod ateroskleroze cerebralne plovila.

Zabrinjavajući znakovi ateroskleroze

Kod kuće cerebralne ateroskleroze jednostavno nazvan "skleroze". Na njemu reći kada obavijest kršenje memorije.

Osim toga, u ovoj bolesti, postoje i drugi simptomi. Oni razvijaju postepeno, kao arterija lumen sužava ne odmah.

Čovjek počinje da se žale na glavobolje, posebno protiv umora. Zabrinuti zbog buke i zujanje u ušima, nestabilan hod i vrtoglavicu. Poremećaj vida kao trepćuće "leti" pred njegovim očima. Nejasno je, tu je blok skladišta.

Pacijent je počeo da spava loše, često se budi noću, voli da spava u toku dana. On nije bio u stanju da dugo fokusirati na bilo kakvu akciju, izgubio fokus, pati od memorije.

Glavni rizik od cerebralne ateroskleroze je mogućnost ishemijskog moždanog udara.

Tretman cerebralne ateroskleroze

  • Dijeta - je prva stvar doktora imenuje ateroskleroze. Preporučuje se da se ograniči namirnice bogate holesterolom i vitamina D. Povećati udio u ishrani hrane bogate aminokiselinama metionin i holin, jer eliminiše holesterol iz organizma (soja, grašak, krompir, spanać i tako dalje.).
  • Doziranje vježbe.
  • u vezi liječenja bolesti - bolesti kao što su dijabetes i hipertenzija, doprinose razvoju ateroskleroze.
  • Korekcija povećana razdražljivost nervnog sistema - to je faktor bolesti. Za potrebe svjetlosti terapiju sedativ lijekova i biljnih zbirki i različite kupke (četinari, kisik, brom i tako dalje.).
  • Vitamin terapija - vitamine B i C ne daju lipoproteina uvedeni u zid plovila.
  • Aspirin - uzimajući ga svakodnevno u malim dozama sprečava trombozu.
  • Droga normalizuje sadržaj lipoproteina u krvi - oni dolaze u različitim pravcima, slomiti apsorpciju holesterola, smanjiti njegovu sintezu u jetri, poboljšava izlaz "lošeg" lipoproteina holesterola iz tela. Odabire željenu grupu lekova doktora pojedinačno.
Cerebralne ateroskleroze
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti