Sars: simptomi i razlike

Zdravlje I Medicinska Video: Diy School Supplies! 10 Weird Diy Crafts For Back To School With Diy Lover! (Juli 2019).

Anonim

Atipične upale pluća uzrokovane atipičnim patogena i simptome, djelomično slične sa običnim upalu pluća. Ako se tretman počeo na vrijeme, velika vjerovatnoća oporavka.

Ono što je SARS

Atipične upale pluća se razlikuje od uobičajene, posebno patogena. U mnogim od upale pluća. Ova bakterija (streptokok, stafilokok), virusi, gljivice.

Najčešći uzročnici SARS - klamidija, mikoplazme i legionele. SARS je mnogo češća kod djece i adolescenata. Ali postoje iznimke: atipične upale pluća uzrokovane legionele (bolest legionarska), djeca gotovo nikad ne razbole.

Nešto drugačije i originalne simptome. Za prosječnog visoke temperature karakteristika, gotovo uvijek - nedostatak daha, malaksalost, bol u grudima, kašalj, u početku suho, a zatim s sluz.

Simptomi SARS

U nekoliko drugih SARS simptoma:

  • Mikoplazme SARS počinje groznica, drhtavica, curenje iz nosa, grebanje u grlu. Zatim, tu je nedostatak daha. Bol u grudima i iskašljavanje krvi nije slučaj.
  • Klamidija također ima SARS simptome kao što su curenje iz nosa, kašalj, golicanje, promuklost, crvenilo grla. Zatim je dodao temperatura, otežano disanje.
  • Legionarska bolest (danas često izazivaju mikrobi koji žive u klima uređaj) počinje sa glavoboljom, opšta slabost i slabost, gubitak apetita. Grlo nije bol, kašalj i upalu previše odsutni početkom bolesti. Ali ponekad ima proljev. Nakon toga, postoje svi simptomi upale pluća: kašalj, ponekad s krvi, bol u grlu, grudima.

Većina simptoma bilo koje od upale pluća, uključujući i atipične, slično simptome prehlade. Na početku bolesti lako se zbuni. Stoga, sama dijagnoza, a kamoli se uključe u sebi vrlo opasno.

Univerzalni antibiotika, koji ubijaju sve vrste mikroba, postoji. Potrebno je da zapamtite gdje je bolest počela i recite svom lekaru (ako SARS je posebno važno). To će mu pomoći da se ispravne dijagnoze.

Sars: simptomi i razlike
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti