Boarding škole i formiranje identiteta blind child

Zdravlje I Medicinska Video: Part 1 - Emma Audiobook By Jane Austen (Vol 1: Chs 01-09) (Juli 2019).

Anonim

Dugoročni uslova života u takve škole se mijenja formiranje i razvoj ličnosti djece utiče na njihove živote.

Proces formiranja identiteta djece direktno pod uticajem obrazovne i psihološke uvjete u kojima je dijete u odrasloj dobi.

karakteristike boarding

Uslove života djece tokom obuke za dugo vremena su specijalizovani internatima, podliježu strogim propisima.

Takve škole imaju stroge komunikaciju okruženje u kojem djeca komuniciraju u zatvorenom prostoru s jednom te istom vršnjaka, oni predstavljaju stroga podjela društvenih uloga i broj odraslih, koji mogu komunicirati ograničen broj djece od osoblja i nastavnog osoblja.

U takvim okolnostima, govoriti o emocionalnoj komunikaciji je teško, to se svodi na formalno interakcije.

Karakteristike pojedine djece koja žive u internatima

Psihološki studije duboke strukture pojedinca adolescenata i srednjoškolaca sa oštećenim vidom koje RA Kurbanov i AM Vilna koriste projektivne tehnike, pokazuju da je nivo potraživanja slijepe djece ozbiljno podcijenjene u odnosu na njihove vide vršnjacima.

Ako se izbori normalno vidjeti u području kompleksnih zadataka, u slijepi učenici izborima u depresiji zadataka na vrlo visokom nivou samopoštovanja. To je dokaz nesigurnosti ličnosti u sebi, nepovoljan pravac razvoja.

Kombinacija visokih samopoštovanja i niske aspiracije - dokaz da ispunjava prosjeka slijepi razvoja.

Interna Blind lični kvaliteti su određene kombinacijom stav prema njemu, skup vrijednosti i interesa, definisanje sebe među mudrima. Većina djece adekvatno tretira svoje defekt i prisiljavajući ga ignoriraju.

Za tinejdžer važan odnos prema sebi, značajan za odrasle komunikaciju sa vršnjacima, i slijepim tinejdžer također prikazuje njegov odnos sa defekt. U internatima se ne formira stav prema svojoj porodici, prijateljstvo, ljubav, njegovu prošlost.

Rezultati psiholoških istraživanja pokazuju da ne studenti adekvatno procijeniti njegovo mjesto među mudar, većina tinejdžeri stavlja sebe znatno iznad drugih, što ukazuje da su visoke samopoštovanje, a iz razgovora s njim ako on ne smatra oštećenjem koje se odnose na njegovo zdravlje jame.

Za razliku od gore opisanih druga grupa tinejdžera studenata stavlja sebe na skali od značaja je znatno niža u odnosu na druge, s obzirom da su problemi vizualnih poremećaja ozbiljno utjecati na njihov život i nemaju mjesta u sredini normalno vidjeti.

Najveću vrijednost za slijepe seniori su takve osobine ličnosti kao upornost, sposobnost da se postigne taj cilj, da završim počela. Značajne osobine smatraju toleranciju, sposobnost da se odupre u konfliktne situacije.

Za slijepe osobe prehrane karakterističan krivice, prisustvo straha. Većina tih strahova i zabrinutosti u vezi sa interakciju sa okolinom, međuljudske odnose s ljudima općenito, a posebno suprotnog spola.

Analiza adolescent stav prema njegovom defekt pokazali da oni predstavljaju tendenciju da porede vide želju da dokažu da su isti kao i osobe bez invaliditeta. U tom smislu, postoje intrapersonalni sukobi duboko učenika, u pratnji neadekvatno ponašanje.

Sve navedeno ukazuje da internatima su ozbiljne hitne sanacionih radova. Važno u ovom slučaju je sljedeći:

  • mogućnost sudara zatvorenika sa vanjskim svijetom, koji je ugašen smanjenje specijalne škole za slijepe i slabovidne;
  • mogućnost međuljudskih odnosa s vršnjacima normalnim slijepi;
  • uključivanje u obrazovanje djeteta svojih roditelja;
  • stvarajući zajedno sa propisom koji žive u internatu mogućnosti individualizacije života djeteta.
Boarding škole i formiranje identiteta blind child
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti