Proteze: kako napraviti prekrasne zube

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Se Pravi ?... (Juli 2019).

Anonim

Moderne metode korekcije malokluzija.

Počeci ortodoncije kao nauke počela da se pojavljuju krajem XIX stoljeća. Dr. Norman Kinzli prvi predložio poravnanje protruzyyu zubi (zubi vire naprijed) kroz pozarotovoyu vuče. Doktor Frederick William Farrar je razvio prvi model posebnih stomatoloških uređaja koji su postavljeni u ustima dugo i ispraviti neke zalogaj.

Na početku XX vijeka Edward kut je bio prvi koji grizu anomalije klasifikaciji i izmislio prvi sistem nosač, što je, naravno, bile su prilično slične onima koje se koriste sada, ali je njihova funkcija je isti - osigurati konstantan blag pritisak na zube i postepeno potez ih u ispravan položaj.

Pojava proteze

Brz razvoj estetske ortodoncije doživljava u drugoj polovini XX veka. Tu je i dobija priznanje Ortohnaticheskiy operacije, koja uključuje usmene i lica operacije za ispravljanje malokluzija, ili krive zube. Sofisticirane metode implantacija dentalnih implantata u igle su dizajnirane za ljude koji su izgubili jedan ili više zuba.

Od 70-ih do kraja 90-ih, sa pojavom fleksibilnih materijala sa takozvanim oblik memorije rješenja bite poboljšati čak i više. Na primjer, u 1990. Preortodonticheskiy trenera - meke gume, je napravljen od lateksa. Oni se sada koristi za djecu i najviše nježan način ispravljanja ugriza.

Da biste izabrali proteza

Danas, ploče i spajalice u pojačanu obliku još uvijek koristi u ortodonciji. Oni su jedna i dvuchelyustnyh i odnose se na prenosive uređaje, zajedno sa trenerima, prevenciju proteze, ploče Hintse Twin blokova kapamy više.

Non-prenosivi uređaji su aparatić koji rade na principu direktnog luka. Na svakoj zub sa posebnim ljepilom drži držač (prethodnog sistema "edzhuayz" odmah fiksnu protezu na sve zube). U zagradama prilogu žice, koja traži da njegova bivša savijanje i na taj način vrši pritisak na zubima i kreće njih.

Često se koristi u ortodonciji proteza. Oni pomažu doktori popraviti najsloženijih vidova anomalija ugriza. Oni su vrlo raznolik u materijalima koje čine, silom pritiska na zubima, fiksiranje mjesto i mnoge druge parametre.

Zlata i dijamanata, keramike i titana, safir i metala, sa polikristalni glinice i poliuretanske medicinske - svaki od njih ima svoje prednosti.

Neki mogu biti gotovo nevidljiv na zubima, kroz transparentne materijale (safir), neki - su svaki nosač pod nazivom "dverku" radi lakšeg pidkruchuvannya, neki - gotovo da nemaju sile trenja (zbog posebnih poliranje). I gotovo svi od njih ne ometa jezik i ne narušavaju udobnost pacijenta.

Svaki pacijent može odabrati opciju samo Orthodontist.

Proteze: kako napraviti prekrasne zube
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti