Četke za proteze

Zdravlje I Medicinska Video: Termosens Mekane Ploče Za Vertex Proteze (Juli 2019).

Anonim

Stalni boravak se sprema u ustima predviđa da interdentalne se gotovo ne očisti. Zato je danas popularan posebne četkice za proteze pomoću kojih ljudi mogu pridržavati svih pravila oralne higijene.

Moderne stomatologije omogućuje korekcija anomalija denticije u ranim fazama. Jedan od načina je ispravan proteze, koja se može postaviti i za djecu i za odrasle.

Uprkos popularnosti proteza, tu je i mit da, jer oni razvijaju karijes, što dovodi mnoge da napuste instalaciju takvih struktura. Ali imajte na umu da je pojava specijalne četke za proteze vjerovatnoća karijesa je gotovo sveden na nulu, a sada tregeri su efikasno i sigurno sredstvo za ispravljanje zagriza.

Četke zagrade: šta ima

Četke zagradama osigurala usklađenost sa oralne higijene. Oni očistiti površinu zuba i isti konzola spriječiti nastanak i daljnji razvoj karijesa i kamenca. Stomatolog koji postavlja protezu uvijek upozorava pacijente da oni treba da peru zube sada samo posebne četke. Četke za čišćenje proteze, osigurati:

  • Kvalitativni uklanjanje plaka sa svih zubnih površina i nosači iz sistema vrši pomoću konvencionalnih četke ne mogu;
  • masirajte vrhu desni bez njenog uništenja i oštećenja;
  • precizno čišćenje, nije štetna sistem nosača i njegovih luka.

Trenutno postoji nekoliko vrsta četke dizajniran za čišćenje proteze. Konkretno to uključuje četke, koje imaju u obliku slova V zarez na centar i četka s mekim vlaknima i centralnog izduženi rubovima. Koju marku da bi privukli pažnju - doktor odluči važnije - četka bi trebao biti visoke kvalitete. Za promjenu te je potrebno oprati svaka tri mjeseca do izbjeći bolesti zuba i desni.

Izbor četkica za proteze

Odaberite četkicu konzola treba da se zasniva na preporukama doktora-ortodonta. Samo on odluči da vam odgovara Četka za čišćenje je Vaš tip proteze. Osim toga, izbor četke također ovisi o vrsti zubochelyustnoho defekt.

Ne pokupi četku nosač nosač sistema, fokusirajući se na estetiku i njihovih troškova. I ne osporavaju preporuke doktora. Jedina stvar da je pacijent - je da pitam kako pravilno koristiti četku, a potom u potpunosti prate savjete stomatologa.

Četke za proteze
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti