Bulimija utječe na rad mozga

Zdravlje I Medicinska Video: How Stress Affects Your Brain - Madhumita Murgia (Jun 2019).

Anonim

Naučnici sa Univerziteta u Koloradu (SAD) istraživali su mozak žena koje pate od bulimije, u pokušaju da se utvrdi koji mehanizmi neuronske u vezi poremećaja u ishrani.

Bulimija - ozbiljan poremećaj u ishrani karakterišu napadi prejedanja, a zatim pokušava da nadoknadi gubitak pojave uzrokovane ovim napadima.

Da biste spriječili gojaznost, pacijenti sa bulimije nakon konzumiranja previše pokušavaju umjetno izazvati povraćanje, uzimanje laksativa i diuretika, trošeći sebe vježba.

Uprkos relativna prevalencija poremećaja, naučnici još uvijek u potpunosti ne predstavljaju ono što se događa u mozgu tokom razvoja bulimije i što neuronskih procesa i mehanizama koji utiču na poremećaje u ishrani.

Bulimija daje poticaj sistem u mozgu

Studija, objavljena u časopisu Biological Psychiatry, istraživači su ispitali aktivnost dofamynovoy sistema za podsticanje mozga kod žena koje pate od bulimije, a na potpuno zdrav.

Dopamin je bitan neurotransmiter u mozgu i učestvuje u regulaciji ponašanja u učenju i motivacije.

Istraživači su otkrili da žene koje pate od bulimije, nervozan odgovor je bio slab u tim područjima mozga koji je dio promocije/ceremonije. Osim toga, ovaj odgovor je bio povezan sa učestalosti napada prejedanja.

Dakle, prejedanje napadi i naknadno pročišćavanje organizma može uzrokovati slabljenje reakcija mozga i inicirati daljnje promjene i poremećaji u funkciji pojedinih mozga.

Izgledi za liječenje bulimije

Ovo otkriće je važno iz nekoliko razloga. Prvo, studija je otkrila važnu ulogu promocije i srodne funkcije dopamina.

Drugo, ponašanje karakteristično za bulimije direktno utiče na sistem mozak poticaja ostaje nepoznato da li moždane funkcije podaci vratio u normalu nakon oporavka.

Treće, neurotransmitera dopamina može biti specifičan cilj za liječenje bulimije pomoću određenih lijekova.

Ovo je prvo istraživanje koje je predložio da u vezi sa dopamina sistem nagrađivanja u mozgu koji regulira naše ponašanje u pronalaženju hrane također igra važnu ulogu u razvoju bulimije.

Žene sa bulimija nije pronađeno znatno niže sistema promociju aktivnosti, a više manifest napadi proždrljivost i očistiti tijelo, manje postaje aktivan ovoj oblasti.

Dakle, istraživanje je pokazalo da konzumiranje poremećaj direktno utiče na moždane funkcije. Istovremeno s ovom studiju omogućila pronalazak novih lijekova za liječenje bulimije koje utječu na određene moždane strukture.

Bulimija utječe na rad mozga
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti