Možeš li se baviti herpes? savjeti

Zdravlje I Medicinska Video: This Is What Happens When You Reply To Spam Email | James Veitch (Juli 2019).

Anonim

Najčešći herpes ili, kao što je "kulturna" se zove "hladno usne", pojavljuje se kada je usne epitelnih ćelija napadne virus. Ovo gadno malo hladno širenje od osobe do osobe putem ljubljenja, žlicu, čaše ili boce.

Na žalost, ako je virus ušao u jednu od ćelija vašeg tijela, on je uvijek preživljava u svojoj DNK. Mnogi ljudi su se navikli na periodične erupcije na usnama, primijetiti da herpes gotovo uvijek pojavljuje na istom mjestu.

To je zato što su mnogi od nas u nekim područjima labijalnu epitel već dugo nastanjena zlo virusa.

Hladno čireve, takođe naziva prehlade na usnama, jer se često pojavljuje kao rezultat privremenih smanjen imunitet. To se događa s tijelom kada svjetlo prehlade ili teške promrzline. Ali pored ovih razloga, možemo i izazvati sami herpes. Ovo se odnosi na navijače pravilno oprati zube, usne lizanje vjetar ili hladno. Svi ovi faktori dovode do mikroskopske jutra na usnama, ne primjećujemo do određenog vremena.

Jako vruće hrane može napustiti opekotine na epitel, koji vjerovatno poslužiti kao katalizator za pojavu "hladne usne." Za čoveka, čije je tijelo već imaju virus, bilo sitne pukotine u sluzokoži, može izazvati gadan malo uticaja. Za što je duže moguće zadržati svoje usne u redu, morate slijediti određena pravila.

prvo, Jedite uravnoteženu ishranu, ne zaboravite vitamine i minerale koji su veoma korisni za naš imuni sistem.

Pokušajte da se zaštite od hladnim uvjetima, prijatelje, pacijenti sa gripa, nepravilno čišćenje zubi, ne jedu puno tople hrane. Također, ne zaboravite o načinima dobijanja virusa u tijelu, u svakom slučaju ne meša omiljeni poljupcima dok rana nije zaraste.

Ako odlučite da piju potrebne vitamine i minerale, budite sigurni da provjerite i obratite se lekaru. U stvari, sve do ove najvažnije metode koje se bave ovom neprijatne bolesti. Doktori još nisu shvatili kako biste ga uklonili iz našeg organizma. Jedino što im priuštiti - kako bi se smanjila koncentracija virusa u pojedinim ćelijama.

Divna dama, i to ne samo u svakom slučaju ne sear herpes alkohol! Najbolji tjedan doći do njega i da bude pomazan Gerpevir nego ostati s doživotnim ožiljak na magiju spužva.

Možeš li se baviti herpes? savjeti
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti