Simptomi raka kod žena, oni ne uzimaju u obzir

Zdravlje I Medicinska Video: Test Za Okultno Krvarenje U Stolici (Juli 2019).

Anonim

Žene staviti svoje zdravlje mnogo bliže muškaraca. Ali često ne obraćaju pažnju na simptome koji mogu ukazivati ​​na rak.

Ove funkcije će se raspravljati u ovom članku.

Simptomi raka kod žena, gubitak neobjašnjenih težine

Za mnoge žene lako smršati - je nedostižna i poželjan cilj.

Međutim, ako težina brzo i stalno smanjuje, bez vježbe ili neku posebnu dijetu, to je prilično alarmantno znak, rekao je Mishori rane (Ranit Mishori), profesor porodične medicine na Medicinskom fakultetu na Univerzitetu Georgetown.

Naravno, razlog nije nužno rak. gubitak težine može javiti s drugim uvjetima, kao što su hipertireoza (prekomjerne funkcije štitnjače).

Spremite se za tog doktora identificirati razloge veze ima dosta posla, uključujući i laboratorijske testove i instrumentalne ispita (kao što je ultrazvuk ili CT štitne žlijezde).

Simptomi raka kod žena povećati u abdominalnom volumena

Nadutost se često susreću u mnogim ženama moguće znakove probavnog procesa. Međutim, ovaj simptom može ukazivati ​​na rak jajnika.

Ovaj maligni tumor se odlikuje bol u trbuhu ili perineum, kršenje mokrenje (urinarnog hitnosti ili vanrednog stanja u WC) i osjećaj zasićenja, čak i mala količina hrane.

Ako vas nadutost zabrinjava stalno i dalje postoji nekoliko sedmica, obratite se lekaru.

Rak Simptomi kod žena: promjene u dojci

Mnoge žene imaju redovne dojke self-pregleda i znaju šta mijenja gledati za njih. Međutim, rak pokazuju ne samo brtve ili obrazovanje u grudi.

Crvenilo i zadebljanje kože grudi može doći do prilično rijedak, ali vrlo agresivan oblik raka - edematozne-infiltrativna raka dojke.

Kao Linden Hannah (Hannah evropska), onkolog, istraživač u Centru malignih bolesti pod nazivom Fred Hutchinson ako na koži dojke za nekoliko nedelja ostane osip ili crvenilo, medicinski pregled ne smije odlagati u svakom slučaju.

Isto se odnosi i na ispuštanje iz bradavice (ako žena nije dojenje i nije mlijeko) i promijenite svoj izgled (npr iznenadna pojava utyahnutosti bradavice).

Ako postoje promjene u mliječne žlijezde doktor pažljivo pita žena drži objektivnog pregleda i imenuje inspekcije, kao što su mamografija, ultrazvuk, MRI i eventualno (uzorkovanje tkiva) biopsiju.

Simptomi raka kod žena poyavleniemezhmenstrualnyh krvarenja ili neobične prirode menstruacije

Prema Delhi onkologa Mary (Mary Daly), predsjednik Odjela za kliničku genetiku centra malignoma je Fox Chase (Philadelphia, SAD), mnoge žene jednostavno ignorirati mizhmenstrualnikrovotechi.

I pojave simptoma, kao i obnova maternice krvarenja nakon menopauze može dobro govoriti raka endometrija. U ovom slučaju ¾ rani znak ginekološki malignost

Simptomi raka kod žena andchanges kože

Većina ljudi pažljivo prate promjene u mladeži jer znaju da oni mogu razviti rak kože. Međutim, to je vrijedno gledanja i za bilo abnormalnosti pigmentacije kože, kao što su iznenadna pojava tamne ili previše svijetle mrlje na koži.

Ako je koža iznenada počinje da se ljušti ili krvariti, trebali biste vidjeti specijalista, rekao je dr Daly. U isto vrijeme poštuju promjene nije više od nekoliko tjedana.

Simptomi raka kod žena zatrudneniya gutanje

Ako je bilo poteškoća u gutanju, onda najvjerojatnije ste već promijenili svoje prehrambene navike i prebaciti na lakši hranu, kao što su juhe ili proteinski šejk.

Međutim, ovaj simptom ne može biti tako lako zanemariti, jer može ukazati, na primjer, rak jednjaka, kaže Leonard Lichtenfeld (Leonard Lichtenfeld), zamjenik direktora za medicinske poslove Američkog društva Rak.

Uvijek se obratite doktoru koji će propisati odgovarajuće ispitivanje, uključujući i grudi i gastrointestinalnog trakta.

Simptomi raka kod žena, početak krvi na neobičnim mjestima

Ako primijetite krv u mokraći ili stolici, nemojte pretpostavljati da je to nužno hemoroide. To može biti znak raka debelog creva, bešike ili bubrega, kaže dr Mishori. Hemoptysis (iskašljavanje krvi) također zahtijeva studija viđenje.

Epizoda jednokratni nastup krvi na neobičnim mjestima mogu imati šta da kažem. Međutim, ako se ponavlja, ne odlažu u posjeti doktora.

Simptomi raka kod žena, stalno bolove u trbuhu i depresije

Ako žena doživljava konstantan hroničnih bolova u trbuhu i depresije u isto vrijeme, potrebno je ispitivanje, rekao je dr Lichtenfeld.

Neke studije ukazuju na vezu između depresije i raka gušterače, što je tipično bol.

Simptomi raka kod žena, kršenje varenja

Žene koje su nekada bile trudne, vjerojatno na umu da je povećanje u težini je bio u pratnji probavni poremećaji, kao što su nestabilnost stolici ili promjene u svojoj prirodi. Ali loša probava bez ikakvog razloga može biti crvena tumora zastavu kao što je rak jednjaka, želuca ili grla.

Simptomi raka kod žena u usnoj šupljini andchanges

Posebno jaki pušači morati brinuti o funkcijama kao što su bijele mrlje na oralne sluznice ili bjelkaste mrlje na jeziku. Ona upozorava Američkog društva Raka.

Oba od ovih simptoma može ukazivati ​​na prekanceroznih stanje koje se naziva leukoplakija, koji se često pretvara u oralni rak.

Simptomi raka kod žena, bol hronicheskaya

Stariji osoba postaje, što se više žali na bolove u više različitih organa. Međutim, bol je posebno tužna i nesigurna lokalizacija može ukazivati ​​na tumor. Ako neobjašnjivih bolova tokom vremena nije, zahtijeva ispitivanje.

Simptomi raka kod žena u limfnim čvorovima andchanges

Ako primijetite oticanje ili pečat u aksilarne, cervikalni, super ili subklavijalni ili bilo koje druge limfne čvorove, to može biti uznemirujuće simptom, rekao je dr Linden. Bilo koja brzo povećanje limfnih čvorova, koja ima više od mjesec dana treba ispitati od strane doktora. Nedostatak jasne razloge za ovo stanje (kao što su infekcije) će vjerojatno zahtijevati biopsiju.

Rak Simptomi kod žena: groznica

Porasta temperature u odsustvu infekcije ili upale mogu jasno ukazuju na malignost. Često, groznica se javlja kada tumor širi od mjesta na originalnoj lokaciji (sa metastazama).

Međutim, to može poslužiti kao rani znak raka krvi, kao što su leukemija i limfoma. Ostali simptomi uključuju žuticu ovih tumora i diskoloracija izmet i/ili urina.

Simptomi raka kod žena zlabost, umor

Slabost - je još jedan simptom koji može ukazivati ​​na ne samo rak, već i na niz drugih bolesti. Često postoji zamor sa rastom tumora, ali u određenih vrsta raka (npr leukemije, raka debelog crijeva ili želuca) može biti prisutna od samog početka.

Simptomi raka kod žena stalno proganja kašalj

Kašalj prehlade, virusne respiratorne infekcije, alergije i kao nuspojava nekih lijekova. Međutim, produžena kašalj (za 3-4 tjedna ili više) se ne može ignorirati, jer može ukazivati ​​na rak pluća.

Simptomi raka kod žena, oni ne uzimaju u obzir
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti