Kanabis pomaže u liječenju psihoze - studija

Zdravlje I Medicinska Video: Multipla Skleroza I Medicinski Kanabis: Svedočenje Pacijenta O Koristi U Lečenju! (Juli 2019).

Anonim

Problem psihoze već dugo proučavao naučnika svetskog glasa, jer pažnja je posvećena istraživanju faktora koji mogu pokrenuti razvoj ozbiljnih psihičkih bolesti kao što je shizofrenija.

U tom smislu, više od 4 godine naučnici su sproveli studiju, koja je uključivala 170 mladih ljudi. Podaci ovog istraživanja objavljeni su u medicinskom časopisu "Šizofrenija". Naučnici su imali kako bi se utvrdilo da li je uzrok psihoze alkohol, duhan i kanabis.

S obzirom da je marihuana Izrael troši veliki dio stanovništva, studija vodećih stručnjaka zainteresovan. Ova činjenica je dugo izazvalo zabrinutost protivnika korištenja kanabisa u nemedicinske svrhe. Jean Addinhton, koji je vodio projekt, napravio senzacionalan izjavu da loše, stvarno, čak iu malim količinama, alkohol i ne marihuanu.

Kao rezultat, umjerene konzumacije kanabisa uzrokuje ne samo psihoza, nego njegove komponente su idealni za njihov tretman. Alkohol isto, čak i ako se konzumira u malim količinama, može uzrokovati razvoj mentalnih bolesti, uključujući i nasljedne. Ali, ipak, utjecaj medicinskih kanabisa učiti samo najbolje u kliničkom okruženju.

Kanabis pomaže u liječenju psihoze - studija
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti