Uzroci darkening zubov

Zdravlje I Medicinska Video: Cryovolcanoes Or Electrical Discharges? | Space News (Juli 2019).

Anonim

Dark zub može biti simptom bolesti zuba. Ako vrijeme ne počne liječenje, to može biti ozbiljan problem. Bolje je da traže pomoć od specijalista za dijagnostiku i liječenje imenovanja.

Gotovo da ne postoji osoba koja nikada nije bila kod zubara. Često ljekari suočavaju sa problemom zatamnjenja zuba. U tom slučaju, potrebno je pronaći uzrok i uložiti napor da ga popravi.

Uzroci zatamnjenje zuba

Uzrok zub diskoloracije mogu biti:

  • karijesa. Kada se mijenja okruženje u usnoj šupljini mikroba uništiti zub emajl. Male tamne mrlje koje se pojavljuju na zubima, govori o početku hroničnih karijesa. Ako se ništa ne akcije, tu je uništavanje i tamnjenje površine zuba, formira se karijesni šupljine;
  • ozljede zuba. Dark zub može biti znak oštećenja neurovaskularne paket tokom ozljede zuba. Na primjer, u jesen;
  • depulpovani zubi su uvijek mrak;
  • kanala korena ispuna koristeći sadrže jedinjenja bakra ili srebra;
  • Hutchinson zubi kongenitalne lezije, Pfluger, Fournier. U ovom slučaju, ne samo potamniti zube, ali i promijeniti oblik i strukturu zuba. Stanje nastaje kao rezultat sifilitičko infekcije u klice zuba.

Šta ako je bilo tamno zub

Da biste utvrdili uzrok diskoloracija cakline zuba treba da konsultuju zubar, on će otkriti uzrok i propisati odgovarajući tretman.

Ako je zub bio mrak, ponekad stomatologa preporučuju držati izbjeljivanje zubi. U tom slučaju, liječnik mora prvo ukloniti uzrok zatamnjenja (ukloni višak krvnih ugrušaka u slučaju povrede, uklonite staru pečat na svom nepodobnosti), i izbjeljuje dentin (glavni dio zuba). postupak za izbjeljivanje može se odvijati u nekoliko faza, što je rezultiralo u zub biti iste boje.

Da biste ispravili kozmetički defekt kongenitalne anomalije kada se koristi krunu. To je napravio stalni zubi ne dodiruju mlijeko.

Prevencija diskoloracija zuba

Da biste spriječili pojavu zatamnjenja zuba treba da preventivne mjere. Oni uključuju, prije svega, od dnevnih higijenskih postupaka u ustima, zubni posjeta za inspekciju.

Da biste spriječili karijes treba da ograniče potrošnju proizvoda koji doprinose razvoju patogenih bakterija za čišćenje zuba.

Izbegli povrede zuba je teško, ali ako se ipak dogodio, ne bi trebalo odložiti odlazak kod zubara.

Temeljna njegu usne šupljine i redovne posete stomatologu može pomoći u sprečavanju stomatološke probleme. Ako bolesti zuba i dalje počinje, trebalo bi da odmah obratiti se lekaru.

Uzroci darkening zubov
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti