Uzroci dermatitis

Zdravlje I Medicinska Video: Prof.Dr.Sci. Ines Brajac, Spec.Dermatovenerolog - Što Je Atopijski Dermatitis? (Juli 2019).

Anonim

Uzroci dermatitisa uzrokovana različitim i višestrukim mehanizmima formiranja, smatraju one glavne.

Uzroci dermatitisa uzrokovana različitim i višestrukim mehanizmima formiranja, smatraju one glavne. Ako postoji gotovo istovremeno sa rođenjem, vidimo da su uzroci dermatitis kod djece leže ili lošeg održavanja (atopijski, kontakt i pelena dermatitis) i hranu (alergija na hranu), ili genetske predispozicije (atopijski dermatitis). U širem smislu, pojam "dermatitis" označava sve oblike upala kože.

Uzrok alergijski dermatitis je direktan kontakt kože sa supstancama koje mogu izazvati alergijsku reakciju kašnjenja tipa. Alergeni mogu biti droge, kozmetike i parfema, prirodnih ili sintetičkih vlakana, a odrasli boje, metala, boje, industrijski supstance. Kada kontaktni dermatitis uzrokuje uvijek u kontaktu sa koncentrirane kiseline, lužine i druge moćne alergene, što dovodi do oštećenja tkiva u obliku opekotina (kemijske, termičke) ili zamrzavanje.

uzroci atopijskog dermatitisa u djece

Uzroci atopijskog dermatitisa kod djece leži u genetskoj predispoziciji i odlikuje neposredan tip alergijske reakcije i uporni struje. Ako su oba roditelja pate od alergija (bilo koji), a zatim vjerojatno bolesno dijete (prvo dijateza, koji onda pretvara u ekcem ili atopijski dermatitis). Ako allerhykom je jedan od roditelja bolesne djece će biti pola. Ali čak i ako niko u porodici sa alergijama, ne garantujem. Atopijski dermatitis u djece počinje sa uvođenjem novih proizvoda u ishrani namirnice koje, dok dijete nije u stanju sagledati sve meso. Ulozi djeteta alergije na hranu nestaje u pozadini, "zrak", dolaze na alergene. Uzroci atopijskog dermatitisa kod odraslih često iz djetinjstva, ali mnogo toga se formira u periodu od odraslih. To može biti iznenadna kontakt sa velikim brojem alergena (npr štetnih emisija) ili nervnog sistema (neuroze, stres, naprezanje), nije slučajno zove atopijskog dermatitisa, neurodermitisa.

Uzroci dermatitisa na licu više od tijela, jer je otvoren i ranjiviji dio naše kože. Uzrok atopijskog dermatitisa kod odraslih suočavaju laži u stalnom kontaktu s alergenom kada je prisutan na poslu ili kada borave u zagađenom području.

Uzroci seboroični dermatitis ne-genetski faktori, ali zavisi od unutrašnjeg stanja organizma, njegove hormonski status, stanje nervnog sistema, imuni sistem. Osim toga, uzrok seboroični dermatitis može biti metabolički prisustvo određenih hroničnih bolesti, i izaziva seboroičnog dermatitisa na licu može se koriste alkalne deterdžente ili neprikladno njege. Naime, sve od razloga što je dovelo do slabljenja tijela i stvoriti uvjete za ubrzani rast gljivice drozhzhepodobnoho normalnog saprofit flore, koja vodi direktno do bolesti.

Razlozi peryoralnoho autoimune dermatitisa treba uzeti u obzir (tj autoagressivnogo) procesa. Ova vrsta dermatitisa mjehura proteže oko usta i usta, usne i druga područja kože. Bolest se javlja je teško i zahtijeva poseban tretman. Ova grupa pripada okolorotovoy (Perioralni) dermatitis rozatseapodobnyy. Glavni uzroci dermatitisa peryoralnoho lica preosjetljivost kože na određene kozmetike, kreme, karmine, losione, paste za zube, itd Uloga u izazivanju dermatitisa okolorotovoho igranje dugotrajno korištenje fluornih kortikosteroida masti.

Bolesti koje se javljaju u bilo kojoj dobi lichen planus, u kojima često utječe na oralne sluznice. Uzrok za to je tendencija peryoralnoho dermatitis ili psihotraumi. Drugi omiljeni lokalizacija crveni stan lišava nadlanici, unutrašnji oružja iz zgloba do ramena, prednje strane potkolenice. Ako se bolest lokaliziran samo na sluznicu dijagnoze usta je teško i često dovodi do grešaka u liječenju.

Uzroci dermatitis
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti