Uzroci dysbiosis zašto belly udaraca

Zdravlje I Medicinska Video: Gut Microbiome - Strike It Rich With Whole Grains (Juli 2019).

Anonim

Sklad u crijevima - ključ za zdravlje. Šta je uzrok dysbiosis.

Disbakterioza - povreda bakterijske ravnoteže u crijevima. Postavite skali od povreda je moguće tek nakon posebnu analizu u mikrobiološkim laboratorijima. Propisati liječenje može samo liječnik.

To harmoniju u crijevima - garancija zdravlja, čuo sve što smo. Sada čak i moderan da stalno donose gut kako - dobri, sve vrste vozila tla za ovaj skup. Međutim, ono što rastinje, mnogi znaju samo rekla-kazala.

Tako rastinje - to je stvarno kršenje bakterijske ravnoteže unutar crijeva. Samo instalirati obim takvih povreda je moguće tek nakon posebne analize mikrobioloških laboratorija, a liječenje može imenovati samo doktor.

Disbakterioza: uzroci i faktori rizika

Razmislite o glavnih faktora rizika za dysbiosis bolest se zove i onih uzrasta koji su najponizniji dysbiosis.

Na rizik od dysbiosis uključuju novorođenčadi, posebno ako su njihove majke u trudnoći pate od jutarnje mučnine, porođaja i bili su neujednačena. Ako je majka pojela iracionalan, bolestan zaraznih bolesti, mastitisa ili BV, je velika vjerovatnoća da će dijete rastinje.

Prema statističkim podacima, dysbiosis često pogađa djecu koja su rođena kao rezultat carskim rezom, ili previše iscrpljeni novorođenčadi.

Nakon nanošenja na grudima, kao i rani boca-hranjenje također može poslužiti za razvoj dysbiosis. Prije ove bolesti su loša probava, česte prehlade i infekcije u prvoj godini života. Loše ishrane, česte infekcije i hormonalne konverzije u organizmu dovodi do dysbiosis u starije djece.

Bez obzira na dob rastinje često javlja kod onih koji pate od opstipacije ne poriču sebi duže upotrebe čišćenja klistira i terapija urina. Po dysbiosis dovesti immunoobuslovlennye i alergijskih bolesti. Gut je poremećen, kao rezultat operacije i zračenja i kemoterapije.

Disbakterioza je čest gost u onih tretiranih antibioticima već dugo vremena, intenzivni kurs hormonske terapije se koriste za liječenje nesteroidni antiinflamatorni fondova. Često trivijalno i gadan stres, posebno ako je to norma, uzrokuje neravnotežu u crevima.

U svakom slučaju, prije nego što je borba dysbiosis, treba shvatiti zašto je došao, a zatim proći doktori predloženi tretman.

Osim toga, važno je ojačati svoje telo, jesti pravilno i izbjegavajte dugu emocionalne napetosti.

Uzroci dysbiosis zašto belly udaraca
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti