Keramičke proteze značajke

Zdravlje I Medicinska Video: Popravka Zubne Keramicke Proteze (Juli 2019).

Anonim

U modernoj stomatologiji za ispravljanje malokluzija najčešće koriste keramičke nosač sistema. Za razliku od sistema izrađene od metala, keramike proteze izgledaju estetski ugodan i nenametljiv na zubima. To je razlog zašto oni vole odraslih pacijenata.

Keramički uređaji su u prilogu izvan zuba jer pripadaju vestibularnog tipa. Oni mogu biti upareni s bilo hladu emajl nositi gotovo nevidljivi na zubima.

U odnosu keramičke nosač sistema sa safirima, prva ima mat strukturu koja ne prenosi svjetlost i neće sijati. Keramički materijal uređaji priključeni savršeno na površinu zuba, osim keramike s vremenom ne mijenja boju zbog hrane i pića.

Svake proizvođači godine nosač keramike čine njihove uređaje za zube usklađivanje efikasnija.

Keramičke proteze sistem: prednosti

  • strukturalnu čvrstoću;
  • defekti garantirana precizne proizvodnje vještine;
  • sposobnost za upravljanje tretman;
  • moderni mehanizam za pričvršćivanje zuba;
  • povoljnoj cijeni.

Keramičke proteze su ligature i bezlihaturni. Odaberite tip sistema određuje liječnik i može uticati vremena za postizanje prve pozitivne rezultate u toku tretmana. Ali pojam nošenje cijeli sistem ne mijenja.

Keramičke proteze sistem: posebno stalo

Unatoč činjenici da je keramički materijal je dovoljno jak, također je podložan deformacije. To se može dogoditi zbog sistema nepravilne njege tokom habanje, što dovodi do ubacujući keramike.

Osnovni zahtjev ortodonta pacijentima sa keramičkim proteze sistem je strogo pridržavanje oralne higijene. Proteze su u stalnom bliskom kontaktu sa zubima, tako da se sistem može često zaglaviti hrane. Uz ovaj izazov će vam pomoći da se nosi četkice za zube posebne oblike koji nalikuju bocu četke.

Keramičke proteze sistem: timing habanje

Keramički sistem proteze se uspostavlja za period preporučuje doktor u pripremi individualni plan liječenja.

Trajanje nošenja proteza zavisi od usta pacijenta, kao i složenost bolesti, koja se mora ispraviti. Ako imate kvara ili metalne keramike luk iza žlijeb, liječenje mogu biti odloženi. U principu, trajanje je od 1 do 3 godine.

Trošak keramičkih proteza ukazuje lekar i ovisi o složenosti svakog slučaja.

Keramičke proteze značajke
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti