Promijeniti zubi kod djece 6 godina

Zdravlje I Medicinska Video: Rast Zuba Kod Beba (Januar 2019).

Anonim

Mijenjanje zuba - jedan od važnih fazama života. Zubi kod djece 6 godina se počinje mijenjati od mliječne do korijena. Proces za svakog pojedinca i mogu ili ranije ili kasni početi.

Mame i tate obratiti posebnu pažnju na mliječne zube. Prva Radujem se pojave prvih zuba, ali vrijeme ističe a roditelji izgledaju u ustima bebe, koja sazrio u očekivanju prvi poraz beba zub. Jer su zubi djece 6 godina starosti, već promjena mlijeka zuba za stalno - veoma aktuelna tema.

Uvjeti erupcija zuba:

  • Prvo kod djece 6 godina izbiti zube - kutnjaka. Oni autohtonih početku, na njihovo mjesto bilo beba zubi;
  • 6-8 godina smanjiti centralnih sjekutića, zamjena zuba mlijeka;
  • lateralnih sjekutića se pojavljuju u 7-9 godina umjesto mlijeka;
  • 9-10 godina pojavljuju prvi premolara, molara centralni stavljanjem mlijeka;
  • zubi u djece 10-11 godina zamijeniti beba zubi su slične;
  • Drugi premolara pojavljuju u 11-12 godina, u mjestu muznih bočnih kutnjaka;
  • Drugi molara točno u djece 12-14 godina, nisu imali mlijeka prekursora;
  • tamo 18-20 godina, ali ponekad kasnije - umnjaka - umnjaka.

Zubi kod djece 6 godina promjena u redoslijedu u kojem se pojavljuju mliječne zube.

Kao promena zuba

Kutnjaka početi da raste, čime se krše korijene mliječnih zuba, gurajući i da ih trese dok se ne ispadaju, čime je konstanta zubam.Sluchaetsya da zubi djece 6 godina starosti počinju da rastu pokvareni, posebno sjekutića. To je privremena pojava, kao prvi zubi nije dovoljno prostora u vilici, ali na kraju će postati još pukotine se pojavljuju između korijena zuba i zuba naći svoje mjesto i postali ravnopravni.

Ponekad beba zubi u djece predškolskog uzrasta jako držao rupa, pogotkom za rast korijena. Stalni zub onda prebacuje na stranu ili mlijeko zuba, ili on raste iskrivljena. Roditelji bi trebali pažljivo pratiti svoju djecu za zube i redovno koristite stomatologu kako bi bili sigurni da su zubi rastu kao što se očekivalo. Specijalista vremena da obrati pažnju na probleme koji se javljaju prilikom promjene zuba, a može poduzeti potrebne korake kako bi ih ispraviti.

Šta treba da znate normalan izgled zuba

Jednom djeca 6 godina će varirati zube, odrasli treba dodati i njegova dijeta hrana koja sadrži kalcijum do zuba da odrastu zdrava i jaka. Pedijatar može preporučiti kurs specijalnih vitamina.

Dijete ne smije opustiti vlastite zube ili dodirnite rane na desnima nakon zub pada. Tako postoji zamah rizika od infekcije i popuštanje zuba može oštetiti proces resorpcije korijena i povećati mlijeko zub korijena.

Stručnjaci preporučuju eliminirati ili smanjiti upotrebu bombone djeci da spriječi zub fraktura privremene ili trajne stomatološki tretman. Pranje zuba treba najmanje 2 puta dnevno i nakon svakog obroka da očisti usta.

Mijenjanje zubi djeteta - normalan fiziološki proces koji se javlja bez čega je mnogo neprijatnosti. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja, obratite se specijalistu, a on će vam pomoći da ih riješe.

Promijeniti zubi kod djece 6 godina
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti