Dječje alkoholizma

Zdravlje I Medicinska Video: Da Li Je Dozvoljeno Koristiti Dječije Sirupe Sa Alkoholom | Dr.S.Kuduzović - 2015 (Juli 2019).

Anonim

Svake godine djeca alkoholizam je češći. Prema šokantne statistike, djeca počinju konzumirati alkohol za 10 godina. Alkoholizam se često pojavljuje kod djece u porodici u kojoj pili otac ili majka. Slučajevima kada je većina roditelji daju djeci pokušati alkohol, ili ga koristiti u medicinske svrhe, kao što su crno vino.

Problem dijete alkoholizma postao prilično akutna u posljednjih nekoliko godina. U bogatim porodicama dječaci i djevojčice su slobodni da proba alkohol iz znatiželje.

Kompanije i prijatelji mogu imati loš utjecaj na dijete, gurnuo na čestu upotrebu alkoholnih pića.

sadržaj

  • Uzroci dijete alkoholizma
  • Statistika djeca alkoholizam
  • Simptomi alkoholizma kod djece
  • Posljedice dijete alkoholizma
  • Liječenje djece alkoholizma
  • Prevencija dječije alkoholizma

Uzroci dijete alkoholizma

Ovisnost o alkoholu kod djece se javlja iz raznih razloga, ali porodica igra glavnu ulogu u razvoju ove bolesti. Prema statističkim podacima, u porodici u kojoj je alkoholičar, često daje djeci pokušati alkohol. U drugim slučajevima, dijete se gleda koji piju otac ili majka pokušava sebe alkohol, kao što je primjer i smatraju ga normalno. Često roditelji daju djeci pivo pokušati, jer mislim da bezopasna i ne utječe na zdravlje djece. Međutim, ova greška dovodi do pivo alkoholizam kod djece.

Još jedan faktor u formiranju djeteta zagovornika povećan alkoholizma zaštite ili nedostatak pažnje od roditelja. Uz strogu kontrolu djeteta pokušava da pobjegne od svojih roditelja da se oslobode ugnjetavanja i pritiska. Uz alkohol se čini više odraslih i više nezavisnih. Nedostatak pažnje i ravnodušnosti roditelja dovodi do alkoholizma rano kod djece. Djeca prepuštena sama sebi i često mogu ući u loše društvo, gdje rozpyvayut alkohol.

Uticajne prijatelje i djeca mogu izazvati alkoholizam. U mladim godinama svi žele da potvrdi sebe i izraze svoju ličnost. Ne mogu svi da se odupru pritisku vršnjaka i vremena da se odreknu alkohola. Dijete strah da se ne sviđa, pogledajte u pravu, "mali dječak majke." Djeca počinju da probaju alkohol zabrane roditelja i nastavnika da dokaže svoj identitet ili zlo.

up ↑

Statistika djeca alkoholizam

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije prvo mjesto u dječjem alkoholizam je zauzimanjem Ukrajini, gdje je nivo bolesti 40% među djecom u dobi od 14 do 18 godina. Liječnici su vrlo zabrinuti zbog ove brojke, kao učestalost alkoholizma među djecom raste svake godine i mogu razviti u hroničnu bolest.

Uprkos poduzetim mjerama i zakonima, problem djeteta alkoholizma u Ukrajini kao oštar. Uočeno je da djeca počinju piti alkohol već 10 godina. Prema medicinskim izveštajima, više od 40% od svih ovih trovanja u djece javljaju iz zloupotrebe alkohola. Smrtnih slučajeva kod djece od alkohola. Oko 12 000 djece s ovisnosti o alkoholu je registriran sa policijom.

Anatoly Vievskiy, vodeći psihijatar doktor

Djeca vole da koriste alkoholna pića zbog svoje slatke ili voćni, što dovodi do čestih želju da ponovo piti. Ove pića dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posljedica.

U udaljenim selima i naseljima djece razvija alkoholizam u Ukrajini kao odrasli. Roditelji dozvoljavaju djeci da piju zajedno sa svima, au dobi od deset, često piju votku u velikim količinama. I pije dozu veću od svih prihvatljivih normi. U gradu često ima pivo alkoholizam pojava u djece posmatrane u dobi od 11 godina. Nakon škole, djeca često mogu popiti bocu piva, ne shvaćajući svoje štetne posljedice na organizam.

U drugim razvijenim zavisnost zemalja alkohola kod djece se javlja malo manje, ali i dalje se javlja ovaj fenomen. Zbog toga je važno uočiti prve znakove bolesti i početi neophodni tretman.

up ↑

Simptomi alkoholizma kod djece

Posebne karakteristike uključuju brzo dijete alkoholizam ovisnosti i ovisnost o alkoholu. Bolest se brzo razvija već nekoliko mjeseci, a može dovesti do smrti. Iz tog razloga, roditelji treba da znaju kako odrediti početak dijete alkoholizma.

Tipični simptomi alkoholizma kod djece uključuju sljedeće:

  • poremećaja pamćenja i razmišljanja procese, slabe performanse i teškoće u savladavanju materijala;
  • smanjenje kapaciteta za apstraktno i logičko razmišljanje;
  • groznica, promjene krvnog pritiska;
  • varijabilnost u raspoloženju, izolacija, apatija na događaje.

Imajte na umu da znaci dijete alkoholizma možda neće biti odmah uočljiv, tako da roditelji moraju biti oprezniji. Kada je prvi simptomi treba početi sveobuhvatan tretman doktora-psihijatra.

up ↑

Posljedice dijete alkoholizma

Djeca alkoholizam ima tendenciju da se brzo razvija, jer posljedice mogu biti izuzetno teško za mladog tijela. U mladim tijelo alkohol otrov širi vrlo brzo i apsorbira u mozak. Čak iu malim dozama, dijete može biti teškog trovanja, što ponekad dovodi do smrti. Šteta dijete alkoholizam manifestira lezija unutrašnjih organa. Uz sistematsku upotrebu alkohola za djecu jetra počinje degenerirati. Narušen nervnog sistema, želuca i crijeva, bubrega, pankreasa i organa vida.

Još jedna ozbiljna posljedica dijete alkoholizma mogu biti dijabetes i poremećaje u razvoju reproduktivni sistem. Budućnost može razviti neplodnosti, seksualne disfunkcije i drugih bolesti. Ovisnost o alkoholu kod djece je opasno, jer mladi organizam ne može da odoli toksične tvari i postoji teškog trovanja. Bilo je slučajeva gdje doktori nisu mogli spasiti život djeteta, a ona je umirala od razine alkohola u krvi.

Alkoholizam utječe na opće stanje i razvoj djece. Zavisnost od alkohola dovodi do degradacije i smanjenje inteligencije. Dijete obično prestaje da misli loše početak naučiti da ne razvija i nema hobije.

Posljedica alkoholizma djeca mogu postati agresivno ponašanje, borbe, krađe, komunicira sa nižim slojevima društva. Često ova djeca su u rasadniku kolonije, što dodatno uništava svoj moralni karakter i dovodi do druge zločine. Glavna opasnost je da se djeca alkoholizam može završiti smrću.

Djeca često počnu piti alkohol zbog lošeg primjer svojih vršnjaka.

up ↑

Liječenje djece alkoholizma

Roditelji su odgovorni za stanje i zdravlje potomstva. Treba da znaju kako se nositi s djecom alkoholizam. Prije svega, potrebno je obratiti pažnju na promjene u ponašanju djeteta, te da joj terapeut. Bolest se tretira, iako nije uvijek efikasna. Glavni tretman za alkoholizam je psihoterapija. Jedan od najefikasnijih metoda kodiranja ovisnost, tako da daje dobre rezultate. Ali ih ne zloupotrebljavaju, kao što se može posmatrati poremećaj u psihi i nervnog sistema.

U fazi oporavka i obnove važan trag dijete ponovo počeo da se pije. Obavlja važnu ulogu ne samo doktori, već i roditelji i nastavnici. Neophodno je da shvatimo uzroke ovisnosti o alkoholu, a potom i spriječiti ovu pojavu. U ovoj fazi, djeca trebaju pažnju, njegu, brigu i razumijevanje. Vježba i aktivan stil života pomoći oporaviti brže i zaboraviti ovisnosti.

up ↑

Prevencija dječije alkoholizma

Mnogo je lakše spriječiti ovisnost o alkoholu kod djece nego da se tretira. To zahtijeva sprečavanje djeteta alkoholizma u svim područjima: porodice, škole i države. Roditelji treba da posebnu pažnju na dijete, da daju vremena za razgovor o svojim problemima i iskustvima usadi ljubav prema sportu način života. Djeca moraju biti zauzet sa nešto zanimljivo, to se razvija mnogim krugovima i sekcije. U bogatih porodica, djeca bi trebalo da dobiju ne samo novac, već i potrebna ljubav, podrška majku i oca.

Škole i klubovi moraju provesti edukativne radionice i predavanja, upozorenje o opasnosti od alkohola i smrti. Dijete treba biti svjestan da zloupotreba alkohola dovodi do kriminala, tuča i lošeg zdravstvenog stanja. Posebno je važno da se usvoji mladi um ideja da pije alkohol ne čini dijete još slobodne, nezavisne i cool. On mora shvatiti štete i opasnost za piće.

Država također mora biti u skladu sa mjerama za sprečavanje dijete alkoholizma. Oni leže u ukidanju reklama alkoholnih pića, ograničenje i zabrana prodaje alkohola, kažnjavanje onih koji konzumiraju alkohol u pogrešnom starost i lokaciju.

Dječje alkoholizma
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti