Djeca sa edwards sindrom

Zdravlje I Medicinska Video: Sweet Mama Dog Interacting With A Beautiful Child With Down Syndrome. From Jim Stenson. (Juli 2019).

Anonim

Edwards sindrom zove kongenitalna bolest koja nastaje kao posljedica kromosomskih mutacija (trisomija 18. para hromozoma). Rezultat tih mutacija je formiranje sistema i organa mnoge nedostatke hipoplazija (nerazvijenosti). Boys pate tri puta češće nego djevojčice smetnje jave sa frekvencijom od 1 5-7000. Novorođenče.

Osnovu za nastanak ove bolesti je kromosomske mutacije, što je rezultiralo u tu jedan dodatni X kromosom u genomu bebe. To je lokaliziran u 18 uparenih kromosoma.

Mutacija nastaje kada klica ćelije dele i kada hromozoma ne uspije. Opterećenje mutacije akumuliraju sa godinama i pod utjecajem nepovoljnih faktora. Stoga, djeca sa sindromom često rođen u obitelji gdje je tata i mama za 35-40 godina. To obično perenoshuye trudnoće, beba aktivnost je smanjena u materici, posteljica je male veličine i polihidramnion.

Pojava djece sa Edwards sindrom

Rađanje djece s Edwards sindrom se javlja nakon isteka roka, porođaja često gušenje, rođenje pojavljuje očigledno fetalne pothranjenosti, tjelesne težine oko 2 kg ili čak niže.

Pojava dijete s Edwards sindrom čak i na prvi letimičan pregled tipičnih za ovu bolest:

Djeca sa edwards sindrom
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti