Cista mozga nakon ozljede, a ne samo

Zdravlje I Medicinska Video: Tvoja Omiljena Boja Govori Kakva Si Osoba! (Jun 2019).

Anonim

Cista mozak nakon traume mogu se pojaviti odmah. Njenog formiranja javlja na mjestu gdje je bio fokus napada i gdje rozsmoktuvalasya hematom.

Crushing naredio članaka cista mozga nakon ozljede i kao rezultat krvarenja ili upala moždanih ovojnica, koji se nazivaju arahnoydalnoy cista. Izgleda kao balon tečnosti između struktura mozga.

vrste cista

Također poznat u medicini arahnoydalnoy ciste, cerebralna cista postoji, koji također se naziva intracerebralno. U prvom slučaju je nakupljanje tekućine između moždanih ovojnica, koji se grupišu u slojevima. U drugom slučaju, na mjestu već bila mrtva područja mozga.

Arahnoidalnaya cista mozga, koje su se pojavile kao rezultat povreda dobila ime po ime arahnoidalne mozak. Ako je pritisak tečnosti u intrakranijalnog pritiska prelazi kosti, posljedica može biti cijeđenje kore. Ova vrsta cista nalazi uglavnom na površini mozga.

Intracerebralno cista ispunjava samo prostor kotoroe formirana na mjestu već bila mrtva područja mozga i vrlo je vjerojatno da deblji materijal. Najvažnija stvar u ovom slučaju -Vyyavyty uzrok smrti sajta, jer će omogućiti da svaki napor da se sačuvati drugim područjima mozga.

Uzroci mozga cista

Sve u svemu, bilo koje vrste mozga cista se javlja nakon povrede. Ali postoje i drugi uzroci cista:

  • moždani udar;
  • mali cerebralni protok krvi;
  • upala;
  • operacije kranijalni šupljine.

Ne smije se miješati mozak cista nakon povrede i raka. To je potpuno različita koncepta s različitim simptomima i stoga posljedice. Ali postoje opšti svojstva takvih bolesti. Cista mozga nakon ozljede može povećati. I to ne uvijek može izlečiti. Liječenje treba uvijek početi je identifikacija uzroka ciste.

Simptomi mozga cista

Svi simptomi ciste mozga, koje su se pojavile kao rezultat ozljede ili drugih razloga utvrđenih osnovne bolesti, što je izazvalo pojavu sapunice. Stoga, različiti pacijenti mogu biti sasvim drugačije simptome. A simptomi se mogu javiti, i individualno i kolektivno.

Pacijent može doživjeti glavobolju, zujanje u ušima čuju čak i uz dobar sluh. Ponekad postoji osjećaj sitosti ili senzacija pritisak u glavu osjećaj pulsiranja. U nekim slučajevima postoji sluha, koji može biti praćen vizuelnim poremećaja.

Cista mozga nakon ozljede - to je česta dijagnoza u neurokirurgije. To bi trebao biti od interesa samo za rast ciste. Ali to mora biti pod stalnim nadzorom ljekara koji imenuje tretman.

Cista mozga nakon ozljede, a ne samo
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti