"mrtvih" zub: kako da se zajedno s njim

Zdravlje I Medicinska Video: Šok! Džej Nije Prao Zube 20 Godina! Njegova Vilica Izgleda Jezivo I Užasno Smrdi! (Video) (Jun 2019).

Anonim

"Mrtvih" zub može donijeti mnogo problema. Prva stvar koja hvata vaše oči - što je tamnjenje cakline na zub, ali estetski strani pitanje nije tako strašno kao i one bolesti koje može biti uzrokovana prisustvom "mrtvi" zub.

"Mrtvih" su oni zubi, u kojem je poginulo nerve i krvne sudove koji daju svoje život. To se može dogoditi kada osoba ne posvećuju dovoljno pažnje oralnoj higijeni, čime se razvija karijes, napredak i patoloških procesa živac "umire" sebe.

Čovjek koji je formirao "mrtvi" zub za dugo vremena ne može primijetiti bilo kakve promjene.

Uzroci "mrtvi" zubi

Da bi razumjeli, zbog čega postoji tako neprijatna pojava, odnose se na strukturu zuba. Sastoji se od organskih i neorganskih dijelova. Neorganskim (tj neživih) uključuju cementa i zuba emajl (zuba, kao što to vidimo).

Na organske komponente odnosi živca snop (cisterne) formiran sa živaca i krvnih sudova. Ovaj zrak je smještena u posebnoj komori unutar zuba, koristeći se dogodi ishrana zuba.

Zbog povrede, upale ili karijes pulpe gubi svoju funkciju, "umire", kao rezultat toga, zub prestane jesti. U ovom slučaju, to se može smatrati "mrtav".

Simptomi "mrtvi" zub

 • zatamnjenje od emajla;
 • bol u desnima;
 • swing i zub lom.

Stomatologa uvijek pokušati zadržati zub vitalne funkcije, kao što je "mrtav" na kraju propada, postaje tamnija gubi svoja svojstva. Ovi zubi se preporučuje da pokriju kruna. Ovo povećava njihovu funkcionalnost i očuvanja zuba.

Šta da radim s "mrtvim" zub

Ako se nađete tamno zub da je jednom bolestan, sada tihi, posjeta stomatologu. To će ispitati zuba, držite potrebne procedure i istraživanje i potvrditi da li je živac je već mrtav ili možda su preživjeli živo tkivo.

Život sa zuba ne može ni odnosi kod zubara, ali uskoro će imati efekta. Ili će manifestovati u ponavlja upala (ako živac nije "mrtav" u potpunosti), ili se izražava u estetskom neugodnosti. Zubom ili crna - je uvijek ružan.

Moramo zapamtiti da je naše tijelo je povezana, da je njegova država u cjelini ovisi o zubima. Ignorisanje ovog problema dovodi do potpunog gubitka zuba, kao i više komplikacija, kao što je nepoznati kao prisustvo zuba ili upala utjecati na tijelo.

Često na mjestu nastanka upale ciste, onda će neminovno operaciju koja će izazvati još više problema.

Prevencija "mrtvi" zubi

U cilju sprečavanja pojave "mrtvi" zubi preporučuje da poštuje sljedeća pravila:

 • posjeti ordinaciji najmanje jednom godišnje;
 • biti spriječen karijes, upala i uništavanje zuba;
 • oprati zube dva puta dnevno;
 • pogodan za vas da izaberete četkice za zube i pastu za zube;
 • promijeniti četkicu svaki mjesec;
 • Koristite nakon jela konac i čačkalice;
 • redovno isperite usta;
 • ne samo da čisti zube, ali i jezik nebesa, unutrašnje površine obraza, koji također akumuliraju patogenih mikroorganizama.
"mrtvih" zub: kako da se zajedno s njim
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti