Dijeta protiv raka

Zdravlje I Medicinska Video: Dr.Dragana Cvejić-Brojsova Dijeta Protiv Kancera (Januar 2019).

Anonim

Krajem naučnici 20. stoljeća SAD-u, Velikoj Britaniji i drugim zemljama vrši masovno istraživanje na link dijeti sa razvojem raka. Prikupljaju i objavljuju ogroman statističke podatke o odnosu ishrane i incidencije raka u različitim zemljama.

Ovi podaci ukazuju na opasnost od raka u zlostavljanju od mesa, jaja, sira i drugih životinjskih proteina, i pretjerano konzumiranje masti. U SAD-u, smatra se da 30% od raka je uzrokovan pothranjenost. Abnormalnosti u ishrani doprinose pojavu raka rektuma, želuca, dojke i prostate.

Postoje dokazi da je rizik od raka debelog crijeva je u direktnoj vezi neadekvatnog unosa povrća, a sa njima - vlakana, prekomjerna potrošnja masti i mesa, što je dovelo nadutost, opstipacija, poremećaji mikroflore i propadanja. raka želuca je povezana s potrošnjom sušeni, soljeni i pržene ribe, kiseli krastavci i dimljeni proizvodi, što dovodi do sistematskog stimulaciju želuca zida i poremećaja probave.

Rak dojke promovira prekomjerne potrošnje masti. Žene koje su pretili su skloni visok rizik od raka dojke. Muškarci koji su gojazni su sklonije raka prostate i raka dojke.

Američki naučnici predložene preporuke kako bi se smanjio rizik od raka povezan sa hranom. Prvo, predlaže se smanjenje potrošnje masti, posebno životinja koja cijeli iznos u ishrani ne prelazi 30%. Druga preporuka predlaže da se poveća potrošnja voća (posebno citrusa), povrće (naročito mrkva i kupus), i žitarica, koji troše više hrane bogate dijetalnim vlaknima. Neophodno je da se poveća potrošnja složenih ugljikohidrata (kao što su krompir ili povrće) i smanjiti potrošnju jednostavnih ugljikohidrata (kao što je rafinirani šećer) i jedite manje kiseli, slani i dimljeni proizvodi.

Treća preporuka predlaže izbjeći pretilost i smanjiti kalorija vaše dijete. Važan faktor u zaštiti protiv raka, smatra se sadržaj jedenje dovoljne količine vitamina A, C i E.

Ayurvedycheskaya istočnoj medicini od davnina se koristi u ishrani u kombinaciji sa začinskim biljem u liječenju tumora. Predloženi limit mesa i mliječnih namirnica, jedu više sirovog povrća i sokova, žitarica, iznikle lucerke i suncokreta. Vjerovalo se da je sok od zelenog povrća i puno vitalnosti koja pomaže pacijentu.

I danas, teško da bi iko osporava ispravnost ove tvrdnje. Svi znamo da kuhana hrana gubi vitamine, minerale, a filtrat svježe, tako da zahtijeva dodatak soli i začina. S druge strane, prženje meso, ribu formirana produkata raspada proteina, koji su kancerogeni.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje! "

Dijeta protiv raka
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti