Dijeta za hepatitis

Zdravlje I Medicinska Video: Lečenje Jetre I Pankreasa Na Prirodan Način (Epizoda 6) - Nikola Marković (Jun 2019).

Anonim

Dijeta hepatitis je jedan od najvažnijih komponenti liječenja hepatitisa, tako da je njegova važnost ne može biti precijenjena pridržavanje. Poznato je da hepatitis je vrlo ozbiljna bolest u najgorem varijanta dovodi do ćelije smrti ciroze jetre, a time i smrt.

Dijeta hepatitisa, s jedne strane, treba spriječiti pogoršanje jetre, drugi - tijelo mora dobiti sve potrebne hranjive tvari u potpunosti, kako bi bili u stanju da se odupre bolesti.

Dijeta se sastoji hepatitisa u zavisnosti od toga da li se bolest javlja u ovom trenutku u akutnoj ili hroničnu formu, ili je osoba nosilac virusa, na primjer, hepatitisa B.

U akutnoj fazi hepatitisa ishrana se zasniva na tabeli 5a. Ovaj mehanički tretiraju (pire ili na neki drugi način drobljeni) hranu sa smanjenim masti. Uz termičke obrade može biti tretman sa parom, ključanja, prypuskannya. Hrana treba da bude pire.

Ilegalne masne, dimljeni, soljeni, pržena hrana, fast food i hranu pripremljena industrijski, uz hranu za bebe.

Hrane u ishrani treba uzeti sa hepatitisom frakcijski porcije, najmanje 5 puta dnevno, u obliku topline. Neprihvatljivo je da koristite začine, i općenito izbjeći proizvode koji miriše loše, kao akutni hepatitis često praćena mučninom i povraćanjem.

Važno je da pijete puno vode za pružanje detoksikaciju organizma.

Sa hranom poželjno povrća pire, juha vegetarijanac, rozvarnym žitarica (osim ječam i ječma), nemasni sorti ribe, piletine hrudyntsi, teletina, kunić.

Karakteristika hepatitisa dijeta je da treba da sadrži znatan broj shvydkozasvoyuvanyh ugljenih hidrata da dopuni prodavnicama hlykohenovyh jetre. To znači da slatkiši su dobrodošla, ali samo one koje ne sadrže veliku količinu masti i hrane aditiva, kao što na primjer što su boje i emulgatora.

Dobrodošli džemovi, puslice, bombona, žele, musevi, želea, posebno ako su domaći. Naravno, dozvoljeno, pa čak i preporučuje med, ako pacijent podnosi ga.

Dijeta za kronični hepatitis malo širi, a broj sto 5a prešli na tabeli broj 5. dozvoljeno koristiti malu količinu putera ili dobre biljno ulje, proizvodi postaju peretyraty ne homogene države, ali opšti principi ostaju isti, uključujući i načelo malih obroka i teška za piće.

Dijeta za hepatitis
Kategorija Medicinskih Pitanja: Ishrana