Štitnjače bolest: rane znakove upozorenja

Zdravlje I Medicinska Video: Upozorenja Da Imate Cistu Na Jajniku (Juli 2019).

Anonim

Zdravlje doprinosi normalnom štitnjače ljudskog tijela u cjelini. Štitnjače - je tijelo koje je direktno vezana za hormone proizvedene u organizmu, a ako je počinio bilo greška, to je hormonski neuspjeh, što dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Simptomi kvara štitne žlijezde: 1. dramatičan gubitak težine ili, obrnuto, skup dodatnu težinu. Ako ste izgubili težinu ili se oporavio, ali ništa se nije promijenilo u obliku hrane, najverovatnije problem štitne žlijezde.

2. Povećati vrat direktno ukazuje na štitne žlijezde. Pazi mu tijelo i pažljivo je pregledati za brtve i nema tumora ispod kože.

3. pogoršanje kože, kose i noktiju može ukazati na probleme štitnjače.

Doktori rekli o štitnjače bolesti i najčešće susreću u svojoj praksi: 1. Smanjena štitnjače aktivnost i ne obavlja svoje osnovne funkcije bolest pod nazivom hipotireoza. Ako ste stalno osjećati umorno, vi ste počeli ispadati kosa, tjelesne težine svaki dan postaje sve više i više razloga za hormone, da ne nedostaje, tako da treba lekaru izliječiti hipotireoze droge.

2. Povećan nivo određenih hormona ukazuje na to da štitne žlijezde hiperaktivan, a to je bolest i to se zove hipertireoze. Glavni simptomi hipertireoze su: pretjerane emocionalnosti, pojava agresije, promjene raspoloženja, oslobađanje velike količine znoja u miru, tahikardija, tremor i tako dalje.

3. Pojava tumora u vratu, u pratnji jakog suhog kašlja, upale grla, kao u bolesti grla, otežano gutanje i druge neprijatne simptome zove nodularnog gušavost. Bolest se tretira sa štitnjače lijekove ako nodularnog tumora dostigla veličinu prevelika, onda je doktor odluči da ih ukloni sa operaciju. Ako primijetite kvrge na vratu nepoznatog porijekla i ispoljavanja simptoma gore navedenih, odmah se obratite lekaru.

4. rak štitne žlijezde je vrlo sličan nodularnog gušavost, ali je mnogo opasniji, jer nodula su maligni. Za razlikovanje benignih od onkologije jedinica može biti samo doktor, obično maligni čvorovi imaju gustu čvrste strukture, ali jednostavan čovjek bez medicinske obuke će biti teško definirati i dostaviti pravi dijagnozu. Simptomi raka štitnjače su ozbiljniji, postoji visoka temperatura, vrtoglavica, bol u glavu i vrat, jeza, ponekad mučnina i povraćanje.

Štitnjače bolest: rane znakove upozorenja
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti