Bolesti (July 2019)

bos.doctorsask.com
O hemoroidi bez stida

O hemoroidi bez stida

Ovaj "čudno" bolest smo ispitivali Vyacheslav Maslov Valentinovitch , K.m.n, šef CDB onkokoloproktolohii №2 njih. Semashko OAO RZD. - Koliko je čest bolesti kao što su hemoroidi? Koji boluje više, muškarci ili žene? - Riječ "hemoroidi" dolazi od grčke haimorrhoe - krvarenja (od Haima - krvi i Rheo - curenje).

Svi kolorektalnog karcinoma

Svi kolorektalnog karcinoma

Pitanje dijagnostici i liječenju kolorektalnog karcinoma u posljednjih nekoliko godina postaju sve važniji. Prije svega to je zbog porasta bolesti. Incidencija raka debelog crijeva među malignih tumora je oko 10%. kolorektalni karcinom se najčešće javlja među afričkim Amerikancima. Rjeđe pate bijele i manje šanse da obole od ove bolesti Azijati, Pacific otoci stanovnika, američkih Indijanaca, Alaska Native, i Latinoamerikanci.

10 činjenice o zaraznost rak

10 činjenice o zaraznost rak

21. Januar 1911 Routh američki naučnici identifikovali virus koji uzrokuje sarkom u pilića. U isto vrijeme, postoji virusna teorija o nastanku malignih tumora. Verovalo se da je rak je uzrokovan virusima, i na taj način može biti zarazan. Ono što moderni naučni podaci o raku zaraznost? Kasnije je otkriveno mnogo virusa koji uzrokuju malignih tumora kod životinja - ne samo ptica, ali i sisavaca, gmazova, pa čak i vodozemaca.

Ateroskleroza nije kazna

Ateroskleroza nije kazna

Ateroskleroze - suženje krvnih sudova izazvane pečate zidove arterija i krvnih sudova zbog akumulacije depozita holesterola na njih, što je rezultiralo deformacija i okluzija krvnih sudova. Kao posljedica toga potpuno može zaustaviti dotok krvi do organa ili tkiva, brodove koji impresioniran ateroskleroze.

Krv rak

Krv rak

Krv Rak je opći pojam maligne bolesti koštane srži, hematopoetskih i limfnog sistema. Ova skupina uključuje leukemije (leukemija) - formiranje malignih krvotvornih limfoma - tumor u limfni sistem, mijelom - maligne neoplazme u krvnoj plazmi. Svaka od ovih sorti ima svoje simptome i karakteristike curenja.

10 činjenice o guba

10 činjenice o guba

30 Jan - Svjetski dan kod pacijenata sa lepre. Uprkos svim naporima, čovječanstvo još nije otarasio "lijeni umre." A u današnjem svijetu postoje epidemiološki fokus, odakle ti guba. Guba je uzrokovana Mycobacterium leprae - rođaci bacil tuberkuloze. Inkubacija traje od lepre je jako dugo. Postoje slučajevi kada se bolest razvila 40 godina nakon infekcije.

Rak dojke

Rak dojke

Raka dojke - obično ženski bolesti raka. Na žalost, broj umrlih od raka raste svake godine, to je bolest ubica, koji je obično u kasnijim fazama. Uzrok bolesti: kombinacija ekoloških i genetskih faktora. Rizik od raka dojke veći kod žena koje imaju bliske krvnih srodnika koji pate od takve bolesti. Poodmaklim godinama je također jedan od faktora rizika.

Kontinuirano piće

Kontinuirano piće

Booze - stanje u kojem osoba redovito piju alkohol za nekoliko dana ili tjedana. Nova doza alkohola neće zadovoljiti pacijenta, potrebna za održavanje normalne i eliminiše simptome odvikavanja. Pijanka može trajati 2-3 dana do mjesec dana ili više. To je opasno stanje koje može dovesti do smrti. Produžena upotreba trovanja alkoholom javlja teškog tijela acetaldehid.

Simptomi raka kod žena, oni ne uzimaju u obzir

Simptomi raka kod žena, oni ne uzimaju u obzir

ŽEne staviti svoje zdravlje mnogo bliže muškaraca. Ali često ne obraćaju pažnju na simptome koji mogu ukazivati ​​na rak. Ove funkcije će se raspravljati u ovom članku. Simptomi raka kod žena, gubitak neobjašnjenih težine Za mnoge žene lako smršati - je nedostižna i poželjan cilj. Međutim, ako težina brzo i stalno smanjuje, bez vježbe ili neku posebnu dijetu, to je prilično alarmantno znak, rekao je Mishori rane (Ranit Mishori), profesor porodične medicine na Medicinskom fakultetu na Univerzitetu Georgetown.

Uzroci alkoholizma

Uzroci alkoholizma

Alkoholizam - problem koji je muči čovječanstvo od davnina. Prema statistici danas, zajedno sa Ukrajinom i zemljama ZND pate od ovisnosti o alkoholu Europi i SAD-u, životni standard je prilično visoka. Doktori su zvučni alarm, jer alkohol se brzo počeli da se javljaju kod mlađih i adolescenata od 14 godina.

Oprez: besnilo!

Oprez: besnilo!

U Ukrajini, zabilježen oko pola miliona ljudskih ugriza divlje ili domaće životinje godišnje. Svaki zalogaj - potencijalni rizik od infekcije sa bjesnoće da bez neposrednog tretman dovodi do smrti. 6 Juli 1885 je prvi put uspješno primjenjuje bjesnoće vakcina, koju je Louis Pasteur. Do današnjeg dana, hitnu vakcinaciju nakon što je ugrizao je jedini način da pobjegne od bjesnila.

5 simptoma raka koji se ne može zanemariti

5 simptoma raka koji se ne može zanemariti

Neshvatljivo konstantna bol u trbuhu, osjećaj čudan pečat ili jako umorna ... manifestacije od mnogih vrsta raka može biti slična prehlade. A ako oni izgledaju manji pojedinačno, uz prisustvo nekoliko ovih može ukazivati ​​na rak. Upozorenje znakova raka kod muškaraca Mnoge vrste raka, kao što su rak prostate, uglavnom nisu sami odrediti na početku.

7 savjeta za zdravlje uha

7 savjeta za zdravlje uha

Postoji nekoliko uzroka uha bolesti, kao što su ljubav glasne muzike i letova u pratnji razlike u pritisku. Kako ostati zdrav uši? Svi znamo koliko je plivanje može utjecati na zdravlje organa sluha. Međutim, pored toga, postoji nekoliko razloga za pojavu uho bolesti, na primjer, vole da slušaju glasnu muziku preko slušalica i letova u pratnji razlike u pritisku.

Cervikalni erozije

Cervikalni erozije

Cerviks - dio maternice koji se spaja na vaginu. Struktura vrata maternice: 1. vanjski čeljusti. 2. Interna čeljusti. 3. površina vrata maternice - ekzotserviks (vaginalni dio) - dio cerviksa, na raspolaganju neposredan uvid u toku normalnog kolposkopija ili ginekološki pregled pomoću vaginalnog ogledalo.

4 pravila za dijagnozu raka

4 pravila za dijagnozu raka

Znamo da rana dijagnoza raka - put do uspješnog liječenja. Svake godine gotovo pola milijuna pacijenata u Ukrajini dobila dijagnozu "rak" - stanovnika grada, kao što su Astrakhan ili Penza. Ipak, znanje o tome kako dijagnoze raka treba uzeti sasvim dim kod većine ljudi dok se oni ili njihovi rođaci nisu pogođeni bolešću.

Dječje alkoholizma

Dječje alkoholizma

Svake godine djeca alkoholizam je češći. Prema šokantne statistike, djeca počinju konzumirati alkohol za 10 godina. Alkoholizam se često pojavljuje kod djece u porodici u kojoj pili otac ili majka. Slučajevima kada je većina roditelji daju djeci pokušati alkohol, ili ga koristiti u medicinske svrhe, kao što su crno vino.

Chlamydia

Chlamydia

Klamidija - seksualno prenosive bolesti uzrokovane bakterijom Chlamydia trachomatis. To je mikroorganizam koji se ne mogu vidjeti u običnom mikroskopom zbog svojih malih dimenzija. Hlamidija prikazuje karakteristike okarakterisati kao viruse i bakterije. Chlamydia trachomatis ima 18 vrsta. Od tog broja, neki uzrok trahom - opasna bolest oka, nekoliko - i nekoliko polnih limfohranulemu - bolesti genitourinarnog sistema kod muškaraca i žena.

5 razloga za loše spavanje

5 razloga za loše spavanje

San je od vitalnog značaja za bilo koju osobu i ignorirati ga ponekad opasan po zdravlje. Prema medicinskim statistikama, razne poremećaje spavanja javljaju u 45% odrasle populacije. Najčešći poremećaj spavanja - nesanica. Uzroci poremećaja spavanja može se postaviti. Dakle, nesanica može biti uzrokovan određenim bolestima, alkohol, duhan, droge i nekih lijekova, emocionalni stres, razni vanjski faktori.

Hroničnih respiratornih bolesti

Hroničnih respiratornih bolesti

Jesen - najbolje vrijeme za putovanje. Ove jeseni može lako kombinirati slobodno sa rehabilitacijom, samo izabrati najbolje centar za liječenje i rehabilitaciju. Nije tajna - zrak koji udišemo, je daleko od idealne. Faktori kao što su čistoća i vlažnost direktno utiče na naše zdravlje. Man-made emisija, domaća zagađenja, prašina namaz čime se povećava za vrijeme sezone grijanja i niska vlažnost može izazvati negativne efekte i uzrokovati pogoršanje kroničnih bolesti.

Bol u trbuhu kod djece

Bol u trbuhu kod djece

Bol u trbuhu kod djece je jedna od mnogih bolesti gastrointestinalnog trakta. Bol sindrom bol u trbuhu u djece - subjektivni osjećaj koji nastaje iz toka niza patoloških impulsa centralnog nervnog sistema. Vrsta bol ne uvijek zavisi od intenziteta stimulacije. Uzroka i etiologije bol u trbuhu Bol u trbuhu kod djece je akutna (razvija prilično brzo i kratko trajanje) ili hronična (Odlikuje se postepeno početak i relapsa konstanta za nekoliko nedelja ili meseci).