Doktor je rekao kako misli trudna majka utjecati budućnost djeteta

Zdravlje I Medicinska Video: Crna Ljubav 36. Epizoda (Juli 2019).

Anonim

Pojava čovjeka na svijetu - je iznenađujuće impresivno. Od začeća do rođenja je vječnost u kojoj mnoge misterije i zanimljivih točaka.

Opstetričari, perinatalna psiholog, dr, šef odjela prijem perinatalne centar Kijev Elena rekao Maidannyk korisne informacije koje se odnose na razdoblje boravka na plod u utrobi. To je način na koji psiholozi nazivaju "Oceanic blaženstvo" ili prvi osnovni perinatalne matrice (BPM).

Pre i perinatalne psihologije (eng. Pre i perinatalne psihologije) - novo područje znanja (pod razvojne psihologije), koja ispituje okolnosti i obrasce ljudskog razvoja u ranim fazama: prenatalna (prenatalne), perinatalne (intrapartalne) i neonatalne (postnatalni) faze razvoja i njihov utjecaj na ostatak svog života.

perinatalne - koncept sastoji se od dvije riječi: periferna (peri) - oko i oko NATO-a (Natalis) - odnosi se na rođenje. Stoga, prije i perinatalne psihologije - nauka o mentalnom životu nerođenog djeteta ili samo rođeni da (studija početne faze ljudskog razvoja - prenatalno i perinatalne). Najdoslednije opisao stanje djeteta od začeća rođenju Stanislav Grof.

Stanislav Grof - američki liječnik i psiholog češkog porijekla, jedan od osnivača transpersonalne psihologije. On je stvorio koncept prenatalne (prenatalni) ljudskog postojanja, četiri glavna razdoblja koje su pohranjene u ljudskom podsvijesti. Grof ih naziva osnovna prenatalna matrice (BPM) i detaljno opisuje ono što se događa na svakom od ovih matrica djeteta smatraju da postoje prebivalište karakteristike svake od ovih matrica kao BPM kasnije u životu može utjecati na ponašanje. Svaka matrica formira neku vrstu strategije koje se odnose na svijetu, drugi, sebe.

Prvi perinatalne matrice "Matrix naivnosti." Ne postoji jasan konsenzus o početku njegovog formiranja. Umjesto toga, za to mora da je formirana cerebralni korteks u fetusa - t.e.22-24 nedelje trudnoće. Neki autori predlažu ćelijski memorije, val memorije, itd U ovom slučaju, matrica naivnost počinje da se formira odmah nakon začeća, pa čak i prije nego što.

Ova matrica predstavlja potencijalni ljudski život, njegov potencijal sposobnost da se prilagodi. U radije djeca, dijete seks želji, sa zdravu trudnoću - osnovne mentalne sposobnosti iznad i to zapažanje je poznata po čovječanstvo davno.

Svaka trudnica treba da shvate da u roku od 9 mjeseci od trenutka začeća do početka sukoba - raj za djecu. I roditelji moraju da obezbede stanje blaženstva bez obzira na događaje oko sebe. To majka je najmoćniji zaštite za dijete od vanjskog svijeta na period rođenja, ne samo fizički, nego i psihički.

Čak je i trenutak začeća utisnut u našoj psihi. U idealnom slučaju, dijete živi u uvjetima koji odgovaraju naš koncept Paradise: punu zaštitu, istu temperaturu, stalno punoću, lakoća (splavova, kao u bestežinskom stanju). Stopa prvi BPM - volimo i znamo kako da se opustite, odmorite se, uživajte, vodili ljubav, to nas potiče da se razvije. Povrijeđeni prvi BPM može podsvjesno oblikuju ponašanje sljedećih aplikacija: za neželjene trudnoće formira program "Nisam uvijek na vrijeme."

Ako roditelji misle o abortusu - strah od smrti, "Ja sam samo opuštajuće - će me ubiti." Kada trovanja (gestosis) - "Muka mi je na radost", ili - "Kako se može razviti kada djeca umiru od gladi." Kada je moja majka bila bolesna - "ako sam opuštajuće, ti bolestan." Na drugi dio vylezhaty težak proces Rebirthing - opusti se, to je vjerojatno da je imao problema u prvoj matrici.

Dakle, prve matrice, koja kaže Grof - dug period od začeća do pripremi majka za porođaj. Ovo je "zlatno doba". Ako se tokom trudnoće komplikuje psihološkog, fizičkog ili drugih problema ako majka želi i voli to dijete, bila je vrlo lijepo i udobno u utrobi. To je zasićen sa majkom u doslovnom i figurativnom smislu - ne ovise samo o njoj fizički, već i duhovno - volim (što je razlog zašto je važno da nauči o programu soprovozhdenyya trudnoće).

Završen u ovom periodu (i bih da kažem da su sve dobre stvari dolaze do kraja!) Izgled preventivne hemijske signale u tijelu, i mehaničke kontrakcije maternice. Primarni i uobičajeno ravnoteže i harmonije postoje, prekršio dijete prvi osjeća psihološku nelagodu.

Razmotrimo sada najvažnija razdoblja u trudnoći.

Prvog tromjesečja trudnoće - ključnom trenutku, kada su promene tijelo žene počinju da se javljaju prvi. To je razumijevanje onoga što "na zanimljiv položaj" počinje da se menja svest, mentalitet, pogled na svijet, a da ne spominjemo fizičke promjene koje mogu jasno da se suočavaju sa ozbiljnim suđenja. U ovom trenutku, trudnica važna podrška okruženja. Žena je u ozbiljnim promjenama u svijesti o njihovom budućem majčinstvu. Mijenja zdravlje, generalni porediti sa prvim danima kao prehlade, slabost, želja da spavam, pluća bolesti.

Neke žene u prvim tjednima trudnoće poštovati povećanom mokrenje ili neobične senzacije u izgledu grudi. Grudi može se sipa, pokolyuvaty postati bolno. Među prvim promjene kod žena može doći do problema sa stolicom, abdominalni sakralnih regija, pogoršanje gljivičnih infekcija.

Naravno, ovi efekti ne poboljša situacija, ali moramo mirno i bez panike vide promene koje se dešavaju u organizmu. Nemojte stavljati posetu na prenatalnu kliniku. Prvim tjednima trudnoće može sakriti puno opasnosti za dalji normalan tok. U principu, u normalnom toku trudnoće glavni zadatak žena u ovom periodu - da osiguraju minimum psiholoških i nervnog stresa, normalizuje Diet, spavanje, hrana.

Drugom trimestru trudnoće - period 13-24 nedeljno. Za mnoge je to bilo sredinom trudnoće je najpovoljnije vrijeme. Idi znakova toksičnosti, normalizirana opšteg stanja. U normalnoj trudnoći žena smiruje i prija, vraća energiju i snagu, veličinu i težinu trbuha nije problem sa pokretima i nelagodu.

Do kraja drugog tromjesečja u aktivnostima maternici dijete raste, ali ipak većinu vremena provodi u stanju mirovanja, koja promovira efikasnije rast i razvoj. U ovom trenutku, važno je da se osigura da dijete puna kisika, stvoriti za njega povoljan emocionalne pozadine doprinosi intelektualnih sposobnosti i talente.

Početkom trećeg trimestra smatra se 25-28 sedmice. Trajanje ovog perioda varira, kao trudnoća može završiti 37-42 nedelju dana i to će biti vrijeme poroda, a beba će se smatrati punom terminu. Trećeg tromjesečja - dok se čeka na čudo. Materice i stomak su veće. Težina povećava žene se pojavljuju različiti, neugodan, pa čak i bolne senzacije iz unutrašnjih organa, leđa bol, otečene noge.

U završnoj fazi trudnoće, dijete postaje nezavisna od tijela i placente aktivnosti majke. Njen organi počnu da izdvoje neophodna hormona u tijelu ima svoj vlastiti metabolizam. Ali vanjski utjecaj i dalje može biti štetno, nije spremna za porođaj. U osmom mjesecu beba postaje sve neugodno u materici. To efikasnije kreće i zauzima pravilan položaj.

U ovoj fazi žena doživljava niz emocija: s jedne strane - strah i nervoza, jer porođaj već može početi u bilo koje vrijeme, s druge strane - radost u iščekivanju sastanka sa djetetom. Još jedan znak brzu isporuku - "gniježđenje", to je želja žene da se stvori ili pronađite ugodan kutak stana. Ovakvo ponašanje svojstvene prirode, jer kada nije bilo materinstva i rađanja naših predaka se koriste babica za porođaj je potrebno pronaći udobno, sigurno mjesto.

Iz navedenog, jasno je pokazao važnost svakog perioda i tok cijele trudnoće. U budućnosti, pokušajte da shvatite kako je proces rađanja pogađa sve ljudski život i šta se može učiniti za promjenu programa već formirane.

Doktor je rekao kako misli trudna majka utjecati budućnost djeteta
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti