Ebola se širi i mutirao kao gripa - naučnici

Zdravlje I Medicinska Video: What We Know (And Don'T Know) About Ebola - Alex Gendler (Jun 2019).

Anonim

Vjerovatno je da se virus ebole uskoro počinje da se širi kroz zrak, što je mnogo puta povećati broj svojih žrtava. Ovo mišljenje je izrazio naučnici koji smatraju da je ova mutacija je neizbježan.

Naučne rasprave o tome da li je virus ebole da zarazi ljude kroz zrak, koje u početku izbijanja, koji je nastao u zapadnoj Africi i dostigla svoj vrhunac prošle godine.

Trenutno, virus se prenosi samo kroz kontakt sa telesnih tečnosti, ali se širi u vazduhu kapljica može biti nekoliko desetina puta da se poveća broj žrtava ove bolesti od koje nije pronašao lijek.

Nova analiza dosadašnjih istraživanja virusa ebole je pokazala da je ova degeneracija je vrlo vjerojatno. Virus koji je ubio 9.300 ljudi na pragu svoje mutacije, stručnjaci koji su objavili njihov zaključak u časopisu američke zajednice mikrobiologa Mbio. rekao je članak da, iako je vrlo vjerojatno trenutni korpus znanja o prirodi u vazduhu prenošenja bolesti virus dovoljno.

Naučnici ističu da su u određenoj mjeri se virus već širi kroz zrak česticama stvara u probavnom traktu i prodiru kroz zrak u pluća. Međutim, profesor na Univerzitetu Reading Jonathan Bale smatra da će virus nastaviti da se širi krvlju, a vjerojatnost prelaska na vazduhu širenja izuzetno mali.

"I s tim bilo koji virus čestice stvara u zraku sada, kao potencijalni izvor zaraze - kaže naučnik - Sam korijen bolest je sluznica Za svoju replikaciju virusa treba da uđe u krv, tako da je teško pretpostaviti da. tako da može uzrokovati infekciju pluća širenje kroz kašalj i kihanje."

Ebola se širi i mutirao kao gripa - naučnici
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti