Efektivna i dokazane tehnike da vam odmah osloboditi od stresa

Zdravlje I Medicinska Video: Meditativne Tehnike Disanja Za Brzo Otpuštanje Stresa I Straha - Snimak Sa Predavanja (Jun 2019).

Anonim

Kao što znamo stres utječe na stanje naše zdravlje i mentalno i fizičko. Nervozan štetno za sve, bez obzira na dob i spol. Stoga, psiholozi su napravili spisak metoda koje pomažu da se brzo riješi nervne napetosti i oporavi nakon stresne situacije:

1. Nakon što perehvylyuvalysya trebate jesti nešto ukusno i zdravo, ali ne šteti slici. Poznatih antidepresiva je sladak, odabrati tamna čokolada, sladoled ili slatkog voća, kao što su breskva ili banana. Ovi proizvodi nisu gori od "lošeg" slatkiša promovirati radost hormona u tijelu, čime se eliminiše efekte stresa.

2. Perite ruke i oprati ako ste čekali stresa na poslu. Nakon domaće sukoba nose sa stresom će Douches. Tokom dodiru s vodom, morate zamisliti kako ga čisti od negativnosti i uzima sa sobom u cijevi za vodu.

3. Uvijek držati pri ruci i četkom. U vrijeme kada su ljudi "teško" za dušu, ako je imala borbu sa nekim ili su nepravedno uvrijedio, ona treba izbaciti negativnu energiju stresa, a boja će biti vrlo relevantan. Samo nekoliko minuta haotična potezima na listu papira i možda ćete ne samo da je uverio nervnog sistema, i nacrtati remek-djelo.

4. Pokrenite odmah za čišćenje gdje god da ste - na poslu ili kod kuće. Dokle god staviti sve stvari na mjestu, svoje misli fokusirati na domaćem i stres odlazi na stranu. Tako te ubiti "dve muve jednim udarcem": Predloži postupak na radnom mjestu ili u svoju sobu i riješi nervne napetosti.

5. Rozcheshitsya. Sa pet minuta četkanjem možete osigurati normalan protok krvi i dotok kisika u mozak koji doprinose lako oslobađanje od negativnih misli.

6. preuzme kontrolu. Fizička aktivnost pomaže da prebacivanje iz problema u pozitivan. Ako ne možete, onda uključiti glazbu i ples, ili skočiti pod njim kao što ćete. Ako ne, onda idem van, udisati svježi zrak, protežu i disati, a zatim se vratio u ured, da vježbe za prste, noge i vrat, pri čemu je samo 5 minuta.

7. Take djelo. Ako ste na poslu, nikada ne bi trebalo da bude "da" o stresnim iskustvima ili sukobe, treba da radi svoj posao, a za to težak problem ćete samo prebaciti i zaboraviti o ovom problemu.

Efektivna i dokazane tehnike da vam odmah osloboditi od stresa
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti