Posni sa dijabetesom: prednosti i mane

Zdravlje I Medicinska Video: Prevrnuti Kolac Sa Jabukama (Juli 2019).

Anonim

Dijabetes - bolest koja se direktno odnose na nedostatak inzulina. Insulin zavisni oblik dijabetesa tretirati osoba ima sve svoj život, jer je postavljanje dijagnoze da budu povezani sa ubrizgavanje droge. Ali s dijabetesom tipa 2 (u ranoj fazi), kada pacijent ne zahtijeva injekcije i troši minimalan broj hipoglikemije pilule, možete pokušati nešto promijeniti. Tipično, glavni uzrok bolesti u većini slučajeva je prekomjerne težine. Dokazao da poste dijabetes može pomoći da izgubite težinu i na taj način normalizirati razine glukoze u krvi.

Doktori o upotrebi posta (dijabetesa tipa 2), većina je izrazio mješoviti. Protivnici ove metode se pridržavaju dugoročne prakse, ispalo režima i primanje lijekova za snižavanje glukoze. Ali pristalice kažu da post nije apsolutna kontraindikacija. Oni insistiraju - ako pacijent ne pate od kardiovaskularnih bolesti i ima drugih komplikacija gojaznosti i tek onda gladovanja može biti veoma efikasna. Kao što je poznato, počinje da proizvodi insulin nakon jela se proguta. Ako se to dogodi, tijelo je prisiljen da koriste svoje skrivene rezerve i reciklirati interne masti. Vode u ovom slučaju će pomoći da se sve nepotrebne, tako da bi trebalo biti dovoljno (barem 3 litre dnevno). Prema tome, postoji čišćenje organizma od toksina, čime će se značajno normalizirana metabolizam i otići sa viškom kilograma.

Sad drugo pitanje je - koliko brzo i koliko ti treba? Evo, svaki profesionalni ima svoje metode. Neko smatra da održive rezultate treba koristiti dugo gladovanje, drugi tvrde da će 10 dana biti dovoljno. Ali studije stručnjaci su pokazale da čak i 3-4 dana posta pomaže da se značajno smanjiti nivo glukoze u krvi dijabetičara tipa 2 poboljšati njegovo opšte stanje.

Za početnike, odbor - prvi put gladni potrebu samo pod strogim nadzorom liječnika ili nutricionista endokrinologa koji će kontrolisati nivo šećera i volumen fluida. Idealno - idem u bolnicu. Postom treba da se spremimo, i izađe oštro nemoguće. Preporučuje se nekoliko dana prije početka posta da jedu samo biljne proizvode i 30-40 grama maslinovog ulja.

Prije nego što se proces čišćenja klistir. Imajte na umu da je prva 4-6 dana daha i urina će osjetiti miris acetona. Ali uskoro će biti nivo ketona u krvi počinje da opada. Prvih 2-3 dana nakon gladovanja Stručnjaci savjetuju jesti samo hranljive tečnosti i postepeno povećati njihov sadržaj kalorija.

Noću sasvim dovoljno 2 obroka. Prilikom izlaska iz posta država ne treba da se osloni na soli i proteinskih proizvoda. Ali je potrošnja salate i supe od povrća, orasi ohrabriti - to će osigurati dugoročno očuvanje rezultat od gladi.

Posni sa dijabetesom: prednosti i mane
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti