Ima boginje bolest kod djece

Zdravlje I Medicinska Video: Varičele – Ovčje Boginje, 05. April 2016. (Rtv Bor) (Marš 2019).

Anonim

Vitrianka djeca (boginje) - zajednički virusnih bolesti koji su bolesni, ali ne nužno u djetinjstvu.

Kod odraslih koji nisu imali boginje u boginje u ranom djetinjstvu, ove bolesti je mnogo teže i moguće komplikacije.

Boginje bolestan samo jednom u životu. Djeteta, koji su pretrpjeli bolest proizvodi imunitet, što isključuje ponovno bolesti.

O simptome boginje infekcije i načinima mora znati svaki roditelj.

Metode boginje infekcije

Sam naziv bolesti bio je u metodu za distribuciju električne energije "vjetar" koji je, u savremenim medicinskim jezikom kapljice. Boginje se mogu prenositi preko sluznice oka ili putem infekcije gornjih disajnih puteva. Većina boginje prošlo od djeteta do djeteta u vrtićima i obrazovnim institucijama (škole, gimnazije).

Najveći učestalost infekcije činili za uzrast do 10 - 12ty godina. Prilično dijete koje ugovorene boginje zaraziti dječje grupe 20-30 djece. To je najbolje za liječenje vodene kozice kod kuće. Ovo nije samo hladno, koji će uskoro proći, boginje - ozbiljna bolest, a preporučuje ukrajinske medicinske prakse za liječenje stanja karantin. Dok je, na primjer, u evropskim zemljama je odlučila da ne ograniči bolesno dijete od zdravih vršnjaka kao dijete zaražena osoba nije izložena riziku bolesti boginje u odrasloj dobi, što je mnogo opasnije.

Boginje je zarazna jedan dan prije prvog erupcija na koži bolesnog djeteta. Karantin period se produžava za 5 dana od početka prošle erupcije. Ali u medicinskoj praksi koriste druge pravila računajući dužinu karantin - ukupno 9 dana od prve pojave osipa. Ove mjere opreza, međutim, nema garancije protiv infekcije u kontaktu sa zdravom djecom bolesno dijete, jer postoji rizik od infekcije prije prvog osip.

Simptomi varičela i razvoja bolesti

Boginje, kako kod djece i kod odraslih može biti asimptomatska na duži period - 1-3h tjedana. To se zove period inkubacije i minimalno termin njegovog produžetka 7 dana.

Nakon perioda inkubacije, pacijent naglo povišene temperature (39 ° C i više). U stvari, uz istovremeno povećanje t ° se prvo osip na koži, što je glavni simptom boginje izjavu, ali ne dozvoljava prehlade ili gripe. Dodatni simptomi boginje mogu djelovati glavobolja, osjećaj slabosti, malaksalost i tako dalje.

Prvi osip - stan roze mrlje - jednokratna drugu lokaciju na koži, ali nakon nekoliko sati učestalost osip na koži brzo povećava. Mjesta postaje sve više i češće su zamijenjeni u svojim kvalitetama - konveksni, a unutar boda osip akumulirani tečnost za formiranje mjehurića. Oni apsolutno ne mogu stisnuti!

Tokom prva 3 do 4 dana, bolest uzrokuje ozbiljne osip na dijete i na različitim sluzokože, usta, očiju, genitalija. Neugodan za bebe je jak svrab efekt, uprkos činjenici da je beba treba dozvoliti da češlja rane. U suprotnom, rana može dobiti infekciju.

Na kraju jedan balon loptu, ali ponekad postoje nove "sazrijevanje", koji je kao jutros da je ozdravio - drugim riječima, boginje javlja u talasima. Dan četiri nakon prvog osip - zaustavlja pojavu novih mjehurića, onda se bolest u opadanju. U mjestu preostale kore da nestane na vlastitu tokom nekog vremena starih mjehurića. Ako pratite sve preporuke pedijatra, dalje tragovi ne bi trebalo da ostane.

tretman

Vitrianka - virus u prirodi i zato antibiotici besmisleno, jer oni utiču na vrstu bakterijskih infekcija, a ne virusni. Antibiotici su imenovani u nekim slučajevima vitryantsi u borbi protiv bakterijskih infekcija koje su se pridružile, na primjer, unos kroz otvorene rane s prljavim rukama ili u drugim slučajevima kada postoji gnojnih plikova.

To je razlog zašto ne možemo dopustiti djeci češljanje staze osipa. Malo dete ne treba da umanji svrab problema: čitanje priča, pjevati pjesmu, da skrene pažnju šta se dešava van, i tako dalje D..

Jer boginje se obično tretira kao ambulantno, kao bolesno dijete njegu u potpunosti snose roditelji.

Farmakološki tretman boginje zapravo ne postoji. A poželjno je mirovanje, umjerena dnevna rutina bez aktivnog igru ​​i upotreba lijekova koji smanjuju nelagodu kod djece, uzrokovane erupcije. Potonji uključuju:

  • česte promjene rublja dječje donje rublje;
  • dnevno ili čak i više ulazaka na dan, posteljina;
  • isključenje mokro jutro osip (osim za posebne kratke kupke);
  • isključenje iz ishrane svih mogućih alergena dijete (fokus je na nutritivni mliječnih proizvoda i povrća);
  • Obrada jutro "sjajan zeleni".

Dozvoljeno, pa čak i ohrabrio da se kratko beba kupanje voda sa dodatkom slabo rješenje mangana, što čini dezinfekciju učinak. Međutim, na ovom Evropskom medicinske prakse ponovo razlikuje od preporuke ukrajinskog pedijatara. U Evropi, doktori se savjetuje da ne kadu i tuš, posebno za mlade djecu koja imaju boginje kurs je gotovo uvijek povezana s bakterijskom infekcijom. Tuš, po njihovom mišljenju, uvelike poboljšava dijete da je spase od kontinuiranog svrab. Naša pedijatri su totalno protiv svih duša protiv kupanje u akutnoj osip i dozvoljavaju određena samo varijanta kalijum permanganata u vrijeme kada je sljedeći "val" osip je u opadanju. Kupanje pod mlazom vode može inficirati otvorene rane.

Dok boginje dijete treba piti puno tekućine, kao i protok respiratornih bolesti, gripe i drugih bolesti kada je groznica može dovesti do dehidracije. Djeca obično nestaje apetit za vrijeme bolesti, roditelji bi trebalo da pokuša da ispravi nedostatak nutrijenata i ukupne količine tekućine u tijelu djeteta.

Prihvaćanje znači u vitryantsi antipiretici u djece kako je regulisano kao u protoku gripa koji daju antipiretik doze zbog svoje težine i starosti dijete treba biti na t ° iznad 38 ° C. Tako aspirina na djecu mlađu od 12 godina - ne preporučuje. Obično propisuje za djecu vitryantsi antipiretik proizvode paracetamol na bazi koji, kada se pravilno slijedi doziranje (po instrukcijama pripremi) - sigurno. Antipiretik na osnovu paracetamola smanjuje groznicu i također ima protuupalno efekt.

Za ublažavanje svraba možete koristiti antihistaminik, kao što su "diazolin", ali samo na recept i doziranje propisanih njega. Stoga, ako je vaš pedijatar nije postavljen tako nešto, pitaj ga relevantna pitanja.

Kada se koristi erupcije granata antivirusno gel za oči "aciklovir" je dizajniran posebno za oči. Pitanje njegove primjene i treba razgovarati s pedijatrom.

Što se tiče sjajan zeleni zloglasnog karakteristične mrlje koje pokrivaju tijelo bolesnog boginje dijete može reći da to nije lijek, već samo dezinficira rane i sprečava infekcije u njima. Plus, sjajan zeleni puca stepen svraba.

Zelenka se mogu zamijeniti u tom smislu slabo rješenje mangana, ali je upotreba alkohola kako bi asanaciju neprihvatljivo. Za doktore i krug bliskih prijatelja fiksiranju jutra Zelenka služi kao dodatni signal boginje infekcije djeteta.

Mogući učinci nakon bolesti

Nakon bolesti umjesto mjehurića i plikova kod djece može ostati manjih ožiljaka. Ali, ako u toku bolesti uočena suppurations, tokom vremena tragovi nestati.

encefalomijelitis

Upala mozga - vrsta teških komplikacija od varičele kod djece. Javlja se vrlo rijetko. U tom smislu posebno opasnim boginjama u novorođenčeta, često dobila tokom trudnoće majke. Da bi se izbjegla ova - pravovremeno vakcinacija se ljudi prethodno bolovali od boginje. Ova činjenica može postaviti poseban test krvi. Ove vakcine rade i djeca, ali i nakon što je nalaz bez kontaminacije. Rezultati ove analize uraditi imunizaciju 2 - 3 dana nakon kontakta sa zaraženom osobom.

U većini slučajeva boginje u djece starije od 1 godine prolazi bez komplikacija.

Ima boginje bolest kod djece
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti