Karakteristike plastični nosač

Zdravlje I Medicinska Video: Fun Yak 450 (Juli 2019).

Anonim

Ponekad je osoba formirana malokluzija, što je dovelo do raseljavanja nekih od zuba iz svojih mjesta. Moderne stomatologije da se ispravi ugriza protezu se naročito odnosi, plastične proteze.

Plastični aparatić (ortodontskih nosač) dovoljno dobro da se nosi sa zadatkom ispravljanju problema denticije. Međutim, oni su manje vidljive drugima nego metal. Stomatolog može dobro izabrati nosač boju tako da je gotovo ne razlikuje od onog zuba pacijenta.

Plastika Braces: Prednosti

S obzirom na materijal od kojeg su izrađene od plastike ortodontskih nosača imaju prednosti u metal zagradama. Te prednosti uključuju:

  1. Nedodirljivosti. Plastične zagrada nisu vidljive na zubima kao metal. Osim toga, stomatolog bira boju proteza, što je najviše odgovara prirodnoj boji zuba pacijenta.
  2. Low cost. S obzirom na materijal od kojeg su izrađeni, ovi tregeri se smatraju relativno jeftin. Oni su nešto skuplji od metala, ali mnogo jeftinije jezička, safir, keramičke proteze.
  3. Žalba za djecu. Obojeni plastični nosači doživljavaju djeca kao ukras, a ne medicinskih potreba. Izbor proteze boja izaziva manje nelagode dok ih nosi.

Nedostaci plastične proteze

Kao i svaka druga zagrada, plastike imaju neke nedostatke:

  1. Na niske čvrstoće materijala. Pod uticajem vanjskog mehaničkog plastike vrlo lako slomljena. Također, materijal može istrošiti tijekom žvakanja. Stoga je potrebno periodične posjete ortodonta zamijeniti oštećene nosač. Ponekad poseban ojačati plastike, više izdržljiv materijal, ali malo povećava troškove gradnje.
  2. Visoke osjetljivosti materijala za slikarstvo. Plastika je vrlo osjetljiv na efekte različitih boja, uključujući i one koji se nalaze u hrani. Stoga, dobitnik proteze treba ograničiti upotrebu jakih čaj, kava i neki sokovi, voće, povrće. Kontinuirano pušenje također doprinose mijenja boju plastike dentalne proteze. Čak i ako pratite sve ove preporuke vremenom ove promjene proteza boje.

plastične proteze često biraju zbog svoje pristupačne cijene i prirodnost. plastične proteze tretman termin se ne razlikuje od tretiranje drugih vrsta proteza. Tačan troškove takvog stomatoloških struktura ovisi o složenosti rada na proizvodnju i montažu.

Plastike aparatić može se postaviti u vezi sa željama pacijenta i njegove fizičke sposobnosti. Ovaj nosač sistem ispravlja malokluzija i pomoć po razumnoj cijeni da se postigne pozitivan rezultat.

Karakteristike plastični nosač
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti