Prvih simptoma velikog kašlja: kako da ne propustite teške bolesti

Zdravlje I Medicinska Video: Scp-093 Red Sea Object (All Tests And Recovered Materials Logs) | Object Class Euclid (Juli 2019).

Anonim

Velikog kašlja često bolesna djeca i najopasnija bolest ima najmanji djecu do dvije godine. Protiv velikog kašlja nisu urođeni imunitet, pa čak i ako je osoba pati od velikog kašlja, može ponovo postati zaraženi. Postoji vakcina protiv velikog kašlja ne daju garanciju osoba neće razviti u imunitet na pertusis, u stvari, to privremena zaštita, a ne više.

Najraniji simptom velikog kašlja je kašalj koji je ojačan svaki dan i otežano disanje. Također, dijete zaraženi pertusis mogu osjećati slabo, hirovita i početi njeno tijelo temperatura raste, a zatim postepeno raste sa slabim kašalj hripavac sa bol, ponekad povraćanjem. Pacijent može kašalj tako jako da je njegova viri jezik, jezik frenulum oštećen i može zaustaviti disanje kao rezultat - gušenje. Djeca koja imaju velikog kašlja vakcinacije, često se bave "izbrisanih" velikog kašlja, simptomi koji je slabiji i nemaju štetne posljedice na sve veći a.

Velikog kašlja kod odraslih ne prati groznica i jak grčevitim kašalj, uglavnom u pacijenti imaju težak kašalj i bronhitis.

Velikog kašlja bacillus umnožava gotovo odmah, tako velikog kašlja u prvoj fazi teško razlikovati od SARS-a ili drugih hladno u vezi bolesti, pacijent je u stanju zaraziti sve one u kontakt s njim cijelo vrijeme. Osim toga, zarazna osoba će imati oko tri tjedna od dana kada je počela da kašlje.

Dolikovane ili ne pravovremeno liječenje počelo velikog kašlja kod djece može dovesti do komplikacija: upala pluća, kila, upala u mozgu, napadi, gluhoća, epilepsija i smrt. Stoga je vrlo važno da se odmah obratite lekaru koji će se propisati liječenje i kontinuirano će pratiti pacijenta do oporavka. Odrasli pate od velikog kašlja gotovo nikada nemaju problema.

Velikog kašlja je teško razlikovati od drugih bolesti samo kada postoje karakteristične grčevi tokom kašalj, doktor propisuje davanja krvi pacijenta i analiza otkriva bolesti. Kod djece vakcinisano protiv velikog kašlja kod odraslih je teško dijagnosticirati bolesti.

Jedina mogućnost da zaštitite svoje dijete i sebe od ugovaranja pertusisa štap doktori vjeruju, iako, i to ne daje 100% garanciju ili izolacija nosilaca bolesti, koja ispada ne uvijek.

Prvih simptoma velikog kašlja: kako da ne propustite teške bolesti
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti