Fixing proteze

Zdravlje I Medicinska Video: Repairing A Broken Denture (Jun 2019).

Anonim

Za mnoge ljude, postoji potreba za vraćanje izgubljene zube protetici. Ali, suočeni s izborom od proteze, možete naučiti o tome što postoje fiksiranje proteza.

Posebna pričvršćivanje proteze potrebno je samo u slučajevima kada su prenosivi. Onda vam je potrebno da se brine za to dok su jeli ili pričaju ovi uređaji nisu zmischuvalysya ne padne. Dok moderna tehnologija može učiniti stvari vrlo povoljno, ponekad zahtijevaju poseban alat za držanje.

Fiksacija proteza

Totalne proteze su osnovani, ako ne i njihove vilice zube. Oni su stvoreni s posebnim materijalima koji oponašaju pravi čeljusti, desni ili čak pokrivaju nebo. Fiksiranje ove vrste proteza napravljena pomoću specijalnih gelova, prah ili kreme koje su ih "zalijepljen" na površinu.

Parcijalne proteze zamijeniti sve bez vilice, ali samo dio toga, nekoliko zuba. Oni su obično fiksni sa brave (attachmenov) ili kukice (kopčama) čuvaju zube. Ali dodatna sredstva i dalje će biti potrebno.

Najlon proteza - je najpogodniji, ali skupo opciju. Oni su stvoreni od specijalnih materijala, održavanje proteza je nezavisno. Oni su vrlo čvrsto i ne prebacuje.

Svi proteze treba redovno uklonjeni i nose posebne čišćenje. Oni su bili potrebni kako bi se osiguralo još bolje od prirodnih zuba pomoću specijalne četke, četke, paste i rješenja. To će zadržati dugoročnu funkcionalnost.

Kako odabrati sredstvo za učvršćivanje proteze

Danas je na tržištu mnogo novca kako bi se riješili proteza u ustima. Ova sredstva bi se osiguralo da set zubi ispadaju, a ne udalji, smanjiti nelagodu prilikom nošenja za zaštitu tkiva od oštećenja usta, mogu jesti bez problema.

Znači da ste odabrali mora ispunjavati nekoliko kvalitetama:

  • ne treba izreći ukus, tako da se ne prekine ukus hrane;
  • ne treba izazvati alergije ili iritacije;
  • ima čvrsto popraviti vilicu da je u toku proteza nije dobio hranu;
  • je pouzdano držati proteze za najmanje 10-12 sati.

Prvo je potrebno je uzeti male troškove pakiranja. Prvi put sam koristiti samo u okolnostima u kojima u svakom trenutku možete ukloniti proteze. Put kroz ove stvari i gledati proteze. 10:00 ne bi trebalo nelagodu, hrana ne bi trebala biti pretrpan i nigdje udobnost ne bi trebalo da se izgubi.

Sva sredstva se dijele na kremast (ili helevydni) i prah. Fixing proteza kreme preporučuje za izobilju salivacija. Nanosi se na površinu umjetnih zubi koji pridaju desni. Prah je bolje prilagođen onima sa malo pljuvačke. Oni posuti unutrašnjost proteze prije stavljanja u vilici.

Što znači najpogodnijih u vašem slučaju, trebate pitati svog doktora, koji je bio uključen u stvaranje i ugradnju proteze.

Fixing proteze
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti