Narodni savjeti: cranberry - kyslochervonyy doktor iz močvare

Zdravlje I Medicinska Video: Генералисимус 04 - Српски Титл (Juli 2019).

Anonim

Brusnica raste puzanje grmova i pripada porodici vrijeska. Berry u svoje crvene, okrugle ili izdužene i kiselog okusa. Izaberite brusnice nakon mraza i čuvaju u sirovom džem ili zamrzavanje.

To - Jedna od bobica.

Brusnice koristi se za kuhanje kvas i bobica sokovi, na osnovu toga napraviti umaka za meso ili ribu i dodati u salatu. Berry je veliki punjenje za pite, ukusna brusnica džem. Ono što bi moglo biti bolje od kiselog kupusa s brusnicama da za užinu!

Ovaj kulinarski upotreba brusnice. Ali to bobica je naširoko koristi u tradicionalnoj medicini zbog veliki izbor vitamina komponenti. U brusnice sadrže vitamin K, PP, C, B1, B2. Također, to je bogata organske kiseline, flavonoida, tanina, nestabilna. U brusnice su čak samokonservuyucha supstanca - benzojeva kiselina. Dakle, dugo održava bez termičke obrade.

Hajde da pričamo o nečemu na što bolestima i kada zhuravlynka spasiti ako idete na izvor narodne mudrosti. Loš će savjetovati preci - nisu imali antidepresiva i antibiotika. Pretresli su godinama i vekovima droga, to jest, pod noge, pronađena, koristi i prenosi sa generacije na generaciju recepata da budu zdravi. Činjenica da brusnice sadrže tanina, naš praprababushki ne znam tačno, ali intuitivno koristi brusnice za liječenje ženske bolesti, sprečavanje bubrežnih kamenaca, za poboljšanje apetita i istovremeno sekreciju pankreasa. Cranberries su dugo bili u selima tretirati prehlade i bolesti mokraćnog sistema - izvod iz bobice imaju diuretski svojstva. A voćni sok piti s gastritis, kada je smanjena želuca kiselost, u kolitis. Dame odavno napomenuti da, koristeći sok od brusnice, lako se izgubili na težini.

Sok od brusnice, sok, tinktura sa medom se preporučuju za upotrebu u hipertenzije, malarije, reume, vaskularne grčeve, krajnika, anemija, glavobolje i edem. Antioksidansi se nalaze u brusnicama u velikim količinama, smanjuje nivo holesterola, dobra kao ekspektorans i anti-upalni lijek.

Sok od brusnice piće za prehlade i gripe - snižava temperaturu i dobro žeđ Quencher. Ovo je bio bobica kao protuotrov kada trovanja došlo otrovne biljke.

Kontraindikacije Cranberry gotovo ništa. Je da ne bi trebalo da se odnose na osobe sa bolešću jetre, oni koji pate od gastritisa i hiperaciditet, koji imaju sve vrste rane.

Narodni savjeti: cranberry - kyslochervonyy doktor iz močvare
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti