Murine groznica: mjere

Zdravlje I Medicinska Video: The Kmile - Groznica (Juli 2019).

Anonim

Miš groznica - zajednički infekcija tijekom ljetne sezone. Skladu jednostavna predostrožnosti će provesti ljeto u zemlji mirno.

Infekcija miša groznice obično se javlja u dodiru sa glodara izlučevine. Ovo se obično događa na početku sezone, kada turisti vrate u svoje kuće za odmor nakon duge pauze. U nekim slučajevima, jednostavno udisati prašinu prilikom čišćenja kuće, koja je trajala miša.

Bolest se javlja u gotovo svim zemljama. U Ukrajini infekcija najčešće vidi u Republici Bashkortostan, Udmurtia, Tatarstan, u Dimitrovgrad i Samara regija.

Groznica mišje smrtonosan za ljude, tako da treba biti oprezan dok je u prostoriji u kojoj je živjela ili žive glodara.

Simptomi miš groznica

Miš groznica karakterizira oštra, iznenadna početak - temperaturu na 39-40 stupnjeva, osoba doživljava tešku slabost i glavobolju. Begin bol u trbuhu, osjećaj suha usta, poremećena aktivnost bubrega, koja se manifestuje smanjena količina urina.

šta

Kada zarazi groznica miša u bilo kojem sluchaene dozvoljeno sebe. Ranije ugovorene, pitam doktora, to je veća šanse za potpun i uspješan tretman.

Tokom tretmana, pacijenti moraju biti u skladu s odmora u krevetu. Trajanje tretmana traje od jedne sedmice do mjesec dana, ovisno o težini sostoyaniya.Immunitet za miša groznica u zaraženim se nastavi za život - to je vjerojatno jedini plus ove bolesti.

mjere opreza

Vakcinacija protiv mišje groznice ne postoji, da se izbegne infekcija treba slijediti nekoliko jednostavnih pravila.

  • U prostoriji u kojoj žive glodara, treba da se radi samo mokro čišćenje. U čišćenje voda je najbolja za dodavanje izbjeljivač koji sadrže hlor. Prilikom čišćenja preporučuje se nositi zaštitne gaza zavoj koji pokriva usta i nos, i gume perchatki.Komnaty treba dobro emitovan.
  • Dok u zemlji, morate pažljivo posmatrati ličnu higijenu. Jela treba oprati koristeći sredstvo za dezinfekciju, voće i povrće - uvijek obdavaty kipuće vode.
  • Ne možete jesti proizvode koji mogu biti u kontaktu sa glodara.
  • To bi trebalo biti dobro osušena na suncu na gvožđa i posteljinu.
  • Ogrebotine treba odmah obrađuju jod.
  • Pokušajte što je više moguće na suncu - Virus groznice Murine vrlo slabo podnose ultraljubičasto svjetlo.
Murine groznica: mjere
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti